PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Thursday, December 1, 2011

INI SATU LAGI PEMIMPIN PELAMPAU DAP MULUT CELUPAR...!!!


Inilah satu lagi pemimpin DAP yang celupar mulut apabila mendapat jawatan di Penang, nak jadi pemimpin ni mestilah baik tutur bahasanya. Ini tidak, bertindak biadap..!!! Bercakap ikut suka sendiri tanpa mengira perasaan orang lain.

Bila pula si Rasist DAP ni nak meminta maaf..?? Ataupun tengah mencari helah untuk mencari jawapan seperti yang banyak kali dibuat oleh pemimpin tak pandai nak menjaga hati orang Melayu. Bukannya nak pilih bulu ataupun bangsa, tetapi pernah kah pemimpin kurang ajar DAP ni memarahi bangsanya sendiri..??

Asyik menyalahkan bangsa lain saja, kalau boleh nak halau terus bangsa lain dari Penang kot..!!!


Nah ambik kau rakyat Penang mengamuk..!!!

PULAU PINANG 30 Nov. – Nasib dua wanita tempatan yang didakwa dilabel sebagai pengkhianat negara hanya kerana bersuamikan warga asing oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Komtar, Ng Wei Aik baru-baru ini terus mendapat simpati pelbagai pihak.

Hari ini, lebih 300 orang dari pelbagai pertubuhan bukan kerajaan (NGO) berhimpun secara aman di Kompleks Tun Abdul Razak (Komtar) yang menempatkan pejabat pentadbiran kerajaan DAP Pulau Pinang untuk menyuarakan bantahan terhadap wakil rakyat itu.

Antara NGO yang mengambil bahagian adalah Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Persatuan Suara Anak-Anak Malaysia dan Pertubuhan Kebajikan Insan Mulia. Mereka menuntut Ketua Menteri, Lim Guan Eng melucutkan jawatan Wei Aik yang juga setiausaha politiknya.

Ketua Wira Perkasa Daerah Timur Laut, Mohd. Rizuad Mohd. Azudin berkata, ini bukan pertama kali Wei Aik membangkitkan kemarahan rakyat. “Sudah banyak isu yang di bangkitkan oleh Wei Aik, malah dia bersikap double standard dan mengamalkan pentadbiran ala gangster.

“Sebagai seorang wakil rakyat, dia tidak sepatutnya mengeluarkan perkataan yang dianggap menghina terhadap orang lain,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Demonstrasi bermula dengan perarakan dari Jalan Penang kira-kira pukul 12.30 tengah hari menuju Komtar. Tindakan kumpulan tersebut menguasai sepenuhnya laluan sepanjang kira-kira satu kilometer menyebabkan kesesakan lalu lintas yang teruk di sekitar Komtar.

Di Komtar, mereka berhimpun untuk menyerahkan memorandum bantahan kepada Wei Aik sambil melaung-laungkan rasa tidak puas hati terhadap pentadbiran kerajaan DAP Pulau Pinang.

Namun, Wei Aik enggan menemui mereka dan memorandum diambil oleh Pembantu Penerangan Pejabat Ketua Menteri, Zuliana Aziz. Mereka kemudiannya bersurai selepas berhimpun kira-kira sejam.

Mohd. Rizuad dan lapan lagi ahli NGO bagaimanapun dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah Timur Laut untuk diambil keterangan. Kira-kira 100 anggota polis termasuk dari Unit Tindakan Ringan (LSF) mengawal keadaan ketika perhimpunan dan perarakan itu berlangsung.

Pada 22 November lalu, Sarimah Packeer Mohd., 43, dan Fatimah Sharmin Abdullah, 30, mendakwa dihina sebagai pengkhianat negara oleh Wei Aik. Kata-kata kesat tersebut dilemparkan ketika Wei Aik meninjau serta menyampaikan bantuan kepada mangsa kebakaran sederet rumah kedai termasuk premis milik mereka di Jalan Gurdwara di sini.

Bagaimanapun, Wei Aik menafikan beliau menghina kedua-dua wanita berkenaan.

No comments:

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...