PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Friday, July 22, 2011

SAH ANWAR MEMANG "SYAITAN" GILAKAN KUASA.!!!Berita dibawah ni mengesahkan lagi dakwaan Anwar selaku ketua pembangkang yang sentiasa akan mewujudkan suasana tegang dinegara ini. Anwar lah yang sentiasa kucar-kacirkan Malaysia, kerana selepas ini akan ada lagi keadaan kelam-kabut akan dicipta oleh "Syaitan" di negara kita ini.

Pemimpin apakah Anwar ni, setelah cuba membangkitkan perasaan takut rakyat Malaysia semakin meluap-luap oleh kerana tindakan Anwar dan Kroninya yang inginkan kuasa tampuk pemerintahan, seperti gilakan kuasa ingin memerintah dan mencatur semua projek di Malaysia.

Tetapi ini ada satu berita gembira buat rakyat Malaysia..


Berita baik untuk rakyat Malaysia yang cintakan keamanan kerana kajian Global Peace Index (GPI) 2011 mendapati Malaysia adalah negara ke-19 paling selamat daripada 153 negara di seluruh dunia.

Malaysia juga diletakkan sebagai negara paling aman di Asia Tenggara dan keempat di Asia Pasifik selepas New Zealand, Jepun dan Australia.

Ini adalah julung kalinya Malaysia diberi ranking setinggi itu sejak 2007 dan negara ini adalah antara enam negara bukan Eropah yang menduduki 20 tempat teratas dalam senarai berkenaan, di samping Iceland, New Zealand, Jepun, Qatar dan Australia.

Penemuan edisi kelima kaji selidik oleh Institute for Economics and Peace yang berpejabat di Sydney itu diumumkan pada hujung Mei.

Pada 2007, Malaysia menduduki tangga ke-37 dan jatuh ke tangga ke-38 pada 2008, sebelum memperbaiki kedudukannya daripada tempat ke-26 pada 2009 kepada tempat ke-22 pada 2010 dan tempat ke-19 pada 2011.

Indeks berkenaan mengandungi 23 petunjuk kualitatif dan kuantitatif oleh sumber yang dihormati, yang menggabungkan faktor dalaman dan luaran — daripada perbelanjaan ketenteraan di peringkat nasional hinggalah kepada hubungan sesebuah negara dengan jirannya serta tahap pematuhan hak asasi manusia. – BERNAMA
No comments:

There was an error in this gadget

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...