PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Thursday, March 31, 2011

AMARAN UNTUK BLOGGERS-BLOGGERS 1MALAYSA

PAPARAN SKRIN AMARAN MALWARE OLEH GOOGLE CHROME
MALWARE MENYERANG LAGI SETELAH LAMA MENGHILANG.

HANYA PELAYAR-PELAYAR INTERNET YANG MENGGUNAKAN GOOGLE CHROME YANG AKAN MENDAPAT MESEJ AMARAN INI APABILA DIDAPATI SESUATU LAMAN BLOG ITU CUBA MENYEBARKAN MALWARE.

PELAYAR INTERNET YANG MENGGUNAKAN INTERNET EXPLORER ATAU FIREFOX TIDAK AKAN MENDAPAT MESEJ INI.JADI ANDA BOLEHLAH BERGEMBIRA,WALAUBAGAIMANAPUN ANDA BELUM TENTU SELAMAT.

BLOG YANG MENYEBARKAN MALWARE ITU MUNGKIN BLOG YANG ANDA KLIK ATAUPUN BLOG YANG DIPAUTKAN DI BLOG ITU PADA WIDGET BLOGSLIT.

UNTUK MENGELAKKAN PERKARA INI BERLAKU,PEMILIK BLOG YANG MENGALAMI PERKARA INI MESTILAH MENGELUARKAN BLOG YANG DIJANGKITI MALWARE DARIPADA SENARAI BLOGLISTNYA.

BAGI PEMILIK BLOG YANG MENJADI PUNCA KEPADA SERANGAN INI,MEREKA PERLULAH MEMBUANG APA-APA WIDGET YANG MEMBAWA PENYAKIT MALWARE INI.

BERIKUT ADALAH CONTOH AMARAN YANG DIBERI:

Mesej ini akan dipaparkan menggantikan paparan blog tuan jika pelayar menggunakan google chrome.

Warning: Something's Not Right Here!
atsixty-zakriali.blogspot.com contains content from telokbakong.blogspot.com, a site known to distribute malware. Your computer might catch a virus if you visit this site.
Google has found malicious software may be installed onto your computer if you proceed. If you've visited this site in the past or you trust this site, it's possible that it has just recently been compromised by a hacker. You should not proceed, and perhaps try again tomorrow or go somewhere else.
We have already notified telokbakong.blogspot.com that we found malware on the site. For more about the problems found on telokbakong.blogspot.com, visit the Google Safe Browsing diagnostic page.

JIKA DILIHAT PADA MESEJ TERSEBUT,BLOG atsixty-zakriali.blogspot.com DIDAPATI MENGANDUNGI KANDUNGAN DARIPADA BLOG telokbakong.blogspot.com YANG DIPERCAYAI MENYEBARKAN MALWARE.MALWARE TRESEBUT.

JADI PEMILIK BLOG BERKENAAN HARUSLAH BERTINDAK SEGERA.KL BOYZ  SENDIRI PUN TELAH MENGELUARKAN BEBERAPA BLOG YANG MENGANDUNGI MALWARE DARI BLOGLIST SEJAK BEBERAPA MINGGU LEPAS.

KEPADA TUAN PUNYA BLOG YANG MENDAPATI BLOGNYA TELAH DIKELUARKAN DARI BLOGLIST KL BOYZ  HARAP DAPAT MEMAKLUM SEGERA MELALUI EMAIL ATAUPUN MESEJ FACEBOOK SUPAYA SAYA DAPAT MEMASUKKAN KEMBALI SETELAH DIPASTIKAN IANYA BEBAS DARI MANGKUK MALWARE NI.

SEKIAN UNTUK PERHATIAN BLOGGERS

1 comment:

Blog Penyokong Kerajaan Bn said...

ye betul tu...Sebenarnya firefox pun ada security cuma kekadang kita tak enable cuba kilk Tools-->Option-->Security

http://blogpenyokongkerajaan.blogspot.com

There was an error in this gadget

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...