PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Friday, August 3, 2012

KERAJAAN SELANGOR PR JOLI DUIT RAKYAT UNTUK KRONI..!!!


Ini lagi satu badigol yang pandai pula nak menentukan bahawa Kerajaan Selangor PR harus dan mesti menampong kos guaman dihadapinya sekarang.


Badigol ni pula menyatakan bahawa beliau turut layak menerima wang janaan RM500,000 kerana dedahkan maklumat, tetapi malangnya kerajaan Selangor Khalid  membiayai kos tersebut dengan duit rakyat Selangor.


Kononnya dibawah Dana Kerajaan Selangor yang berjumlah RM 5 Juta Geran Selangorku, diperuntukkan untuk melindungi pemberi maklumat. Hebat betul badigol ni, boleh menentukan segalanya...!!!


Inikan semua duit rakyat Selangor..?? Kenapa harus dibazirkan untuk membiayai penyamun, penyangak yang menyelongkar hak peribadi orang lain.


Ini juga turut membuktikan si badigol ni mengamalkan rasuah..!!! Mana tak nya, boleh ke setakat belanja teh tarik saja dengan bekas kerani bank tu untuk mendapatkan apa yang diminta oleh si badigol..??


Khalid pula joli duit rakyat Selangor bukan untuk rakyat, tetapi nak selamatkan kroninya..!!!

Saya Layak Terima Dana Khas Selangor - Rafizi

Oleh ARIFFUDDIN ISHAK


PETALING JAYA: Pengarah Strategi Parti Keadilan Rakyat (PKR), Mohd Rafizi Ramli mengakui beliau layak menerima dana khas kerajaan Selangor bagi membiayai kos guaman ekoran penahanannya berhubung pendedahan akaun kewangan berkaitan skandal National Feedlot Corporation (NFCorp).


Menurut beliau tindakannya mendedahkan skandal berkenaan selaras dengan matlamat kerajaan negeri Selangor pimpinan PKR untuk membanteras gejala rasuah dengan memperuntukan dana berjumlah RM5 juta di bawah geran Selangorku.


"Berdasarkan pemahaman saya, kerajaan negeri Selangor membuat pertimbangan agar pemberi maklumat adalah sebahagian daripada langkah membanteras rasuah.


"Mengambil kira saya adalah pemberi maklumat, jadi layak untuk memohon peruntukan itu," katanya pada sidang media di Ibu Pejabat PKR di sini, Khamis.


Pada Rabu Mohd Rafizi dihadapkan di Mahkamah Sesyen Shah Alam atas tuduhan mendedahkan penyata baki empat akaun pelanggan Public Bank Berhad berhubung isu Pusat Fidlot Nasional (PFN) kepada dua petugas media, Mac lalu.


Beliau bagaimanapun mengaku tidak bersalah dan minta dibicarakan selepas pertuduhan terhadapnya dibacakan di hadapan Hakim Aslam Zainuddin.


Pada prosiding sama, bekas kerani bahagian kredit Public Bank Berhad cawangan Jinjang, Johari Mohamad, 41, turut mengaku tidak bersalah atas tuduhan bersubahat dengan Mohd Rafizi.


Ekoran itu Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengumumkan bahawa kerajaan negeri akan menyediakan dana khas sebanyak RM500,000 bagi membiayai kos guaman Mohd Rafizi.


Sementara itu mengulas mengenai kritikan banyak pihak apabila kerajaan negeri menggunakan wang rakyat untuk membiayai kos tersebut, Mohd Rafizi yang juga bekas Ketua Eksekutif Pejabat Penasihat Ekonomi Selangor berkata beliau tidak melihat perkara tersebut sebagai satu isu yang perlu dipertikaikan.


"Saya fikir hanya secara kebetulan saya adalah ahli PKR," katanya - MSTAR

1 comment:

Anonymous said...

abis tu si malaun Johari Mohamad tu sape yg nak byr kos guaman dia? kerajaan penipu rakyat tak nak bantu ke?

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...