PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Tuesday, July 31, 2012

PR DAH GILA MEROYAN..!!!!


Makin lama makin bingai agaknya pemimpin PR ni, dah mula ketakutkan dan goyang bila tengok Logo 1 Malaysia. Fobia dari dulu lagi, apabila logo tersebut digunakan dalam banner-banner iklan dulu.

Sekarang nak mempertikaikan pula logo kemerdekan negara yang nak digunakan untuk kermerdekaan kali ini. Dah mula nak menunjukkan kuasa mereka walaupun belum dapat memerintah lagi.

Bila dah berkuasa, suara dan pendapat orang lain pun tak boleh nak terima. Jadilah satu kerajaan besi dan kejam bila dapat kuasa. Kesemuanya nak ikut kehendak diaorang saja, jika tidak benda tu tak betul.

Pakatan PR ni penuh dengan wayang politik...!!!


Tema Hari Kemerdekaan pilihan PR esok

SHAH ALAM - Pakatan Rakyat yang mempertikaikan tema sambutan Hari Kemerdekaan tahun ini, yang diumumkan Kerajaan Pusat awal bulan ini, akan mengumumkan tema alternatif esok.


Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali berkata, jawatankuasa yang dibentuk PR untuk memilih tema alternatif akan membuat keputusan muktamad esok.


"Jawatankuasa empat pemimpin PR akan membuat keputusan akhir esok dan akan mengumumkan kemungkinan tengah hari esok... kami akan mencadangkan kepada kerajaan tema yang kami pilih," kata beliau ketika dihubungi.


Menurut beliau, pihaknya telah menerima 250 cadangan sejak pihaknya membuka kepada umum minggu lalu.


Pada 27 Julai lalu, PR mempelawa orang ramai agar mengemukakan cadangan tema alternatif.


Langkah ini diumumkan tiga hari selepas PR membuat pendirian rasmi menggesa kerajaan menukar tema kali ini "55 Tahun Merdeka Janji Ditepati".

No comments:

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...