PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Thursday, June 28, 2012

MEMBONGKAR PERANGAI NIK AZIZ...!!!


PADA suatu ketika dulu, semasa menjelang dan selepas PRU-10 (tahun 1999), Nik Aziz Nik Mat mencabar Perdana Menteri ketika itu Tun Mahathir Mohamad supaya meletakkan jawatan Perdana Menteri kerana didakwanya Mahathir sudah tua dan nyanyuk, sentiasa uzur.

Nik Aziz kata lagi, jika Mahathir letak jawatan pada hari ini, esok ambo (saya) pula letak jawatan sebagai Menteri Besar Kelantan. Mahathir telah letak jawatan pada tahun 2003. Hingga ke hari ini pun, sudah lebih 9 tahun Mahathir letak jawatan, Nik Aziz masih belum letak jawatan lagi walaupun sudah tua dan nyanyuk seperti apa yang dia pernah kata kepada Mahathir dahulu. 

Ada ulama-ulama berpendapat, di antara orang-orang fasik ialah orang- orang yang suka berjanji tetapi tidak suka menunaikannya, atau sanggup memegang amanah tetapi tidak berpegang kepada amanah itu. 

Sebenarnya ajaran agama yang boleh dikategorikan sebagai sesat yang dibawa oleh penceramah dan penyokong Pas ialah dikatakan jika orang-orang itu mati dalam UMNO maka dia akan dimasukkan ke neraka.

Jika orang-orang kita mati dalam Pas akan dimasukkan ke syurga. Bab mati ini, harap-harap kita akan mati dalam Islam sahajalah, dan mati dalam keadaan beriman kepada Allah SWT. Sesetengah Mat Rempit pun ada berkata bahawa mereka juga akan dimasukkan ke syurga jika mati kemalangan semasa merempit kerana 'mati di jalan yang lurus'.

Dalam al-Quran ada ayat menyuruh kita berbuat baik, jangan berbuat jahat dan terus beribadat kepada Allah. Dalam al-Quran juga ada ayat menyuruh kita berlumba-lumbalah membuat kebaikan. Setelah berakhirnya PRU DUN Sarawak Ke-10 pada 16 April 2011 yang lalu, Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali telah mengeluarkan kenyataan sombong bahawa BN kehilangan banyak kerusi DUN di Sarawak.

Kenapa pula beliau tidak sebut yang Pas langsung tidak menang apa-apa kerusi DUN? Sebelum itu ada seorang pemimpin Pas Sarawak berkata, penyertaan Pas dalam PRU DUN Sarawak adalah untuk berdakwah.

Pelik bunyinya..!!! Namun orang Islam Sarawak menolak Pas secara baik. Tetapi Nik Aziz sakit hati dan mengeluarkan kenyataan "orang Sarawak bodoh pakai cawat". Dulu Nik Aziz ada berkata kepada orang di Tenang, Johor yang menolak Pas dalam PRK DUN N5 Tenang sebagai "orang Arab Jahiliah".

Nik Aziz sudah tua, sebaik-baiknya bercakaplah elok-elok sikit melambangkan kita ini ulama, berimej Islam yang tinggi melalui pakaian serban, berjubah dan berjanggut. Ini tidak, tua-tua pun mulut masih jahat dan sewajarnya malulah kepada generasi muda.

Harap Nik Aziz boleh faham suara daripada tulisan orang muda ini. Pada tahun 1990 selepas Nik Aziz mengangkat sumpah sebagai MB Kelantan, kenyataan pertama yang dikeluarkan oleh Nik Aziz ialah perempuan tidak boleh bekerja malam di Kelantan.

Semua pemimpin Pas sokong. Persoalannya, bagaimana pihak hospital kerajaan atau klinik swasta yang semua doktor wanita atau jururawat wanita tidak bekerja malam untuk menghadapi ibu hendak beranak..?? Adakah doktor lelaki atau pembantu hospital lelaki yang perlu ditugaskan menyambut kelahiran itu.??

Atau adakah kita meminta dan menyuruh ibu tersebut tunda beranak hingga ke pagi esok.?? Selepas itu Nik Aziz kata perempuan cantik tak perlu kerja kerana perempuan cantik akan dilamar segera dan boleh berkahwin.

Tetapi di pejabat MB, TMB, Exco-Exco semuanya terdiri daripada wanita-wanita cantik belaka. Nik Aziz juga ada berkata bahawa orang perempuan tidak boleh jadi pemimpin tetapi hari ini dibolehkan pula. Ramai wanita di kalangan Muslimah Pas menjadi calon PRU atau PRK dan ada yang dilantik menjadi Exco Kerajaan Negeri Kelantan.

Hukum Islam atau Fatwa yang keluar daripada mulut Nik Aziz itu sentiasa berubah-ubah mengikut seleranya dan dengan itulah maka ramai orang berkata, Pas itu adalah sebuah parti politik yang membawa ajaran yang berubah-ubah.

Orang bukan Islam yang makan daging 'kz' 3 kali sehari dinobatkan sebagai Khalifah Umar Abdul Aziz. Tak logik langsung. Orang-orang UMNO punya satu kiblat dengannya dikatakan kafir kerana tidak menyokong partinya dan bermacam- macam lagi. Kita tidak boleh berpecah-belah dalam agama kerana ini memang ada larangan daripada Allah.

Rujuk al-Quran Surah Al-An'Aam Ayat 159 dan ikrar kita di ayat seterusnya, Ayat 160 hingga 163. Nik Aziz juga pernah berkata bahawa beliau tidak minta pun dilahirkan sebagai orang Melayu. Nik Aziz juga ada berkata bahawa Islam tolak kebangsaan. Kata-kata Nik Aziz itu seolah-olah dia menentang penciptaan Allah kepadanya.

Dalam al-Quran ada satu surah bernama 'Pencipta' iaitu Surah Faatir. Surah Faatir Ayat 1 ada menerangkan penciptaan Allah. Adakah Nik Aziz tidak membaca al-Quran.??

Adalah menjadi hak Allah untuk mencipta sesuatu. Allah cipta kita sebagai orang berbangsa Melayu, Jepun, Bugis dan bangsa-bangsa lain. Di Kelantan Nik Aziz sebagai MB, ada sebuah jabatan kerajaan negeri bernama Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan, adakah itu bukan kebangsaan.

Di negeri sendiri pun ada unsur-unsur Kebangsaan. Seorang Exco baru Selangor daripada Pas pun memegang Exco yang ada kaitan dengan Kebangsaan..!!!

11 comments:

Anonymous said...

Org tua nih makin bongkak sehingga xbole menerima teguran, krn penganut n pemuja PAS menyanjungi dia ketahap DEWA...

Dia buat atau kata apa saja mrk pntaksub PAS akn menurut saje....bg mrk kata2 dia adalah keraMAT...subhanAllah...

Krn dendam kesumat dia thdp UMNO sgp dia menafikan seruan Allah...menyeru umat Islam bersatu...inikah yg di katakan ULAMA'?

Anonymous said...

Kalau tak percaya orang tua tu ulama, cuba tengok video ni:

http://www.youtube.com/watch?v=XMvkU9Cmk5g

Anonymous said...

1.Ulamak sejati bila berjanji ditepati.
Ulamak babi bila janji dimungkiri.
2.Ulamak sejati mereka membela Islam dan saudara seagamanya sampai mati.
Ulamak babi islam dipersendakan saudara seagama dicaci maki.
3.Ulamak sejatidunia dijauhi akhirat ditakuti.
Ulamak babi dunia dicintai akhirat dibenci.
4.Ulamak sejati membenci kafir harbi.
Ulamak babi mencintai kafir harbi
5.Ulamak sejati amal makruf nahi mungkar.
Ulamak babi amal mungkar nahi makruf.
6. Ulamak sejati mendoakan kesejahteraan umat.
Ulamak babi mendoakan kehancuran umat.
7. Ulamak sejati menghormati sesama insan.
Ulamak babi mengkafirkan saudara seagama.
8. Ulamak sejati mempertahankan Kalimah Allah.
ulamak babi mempermainkan kalimah Allah.
Fikir-fikirkan lah

Anonymous said...

ulamak??pengikut PAS buta hati kerana tidak dapat membezakan fatwa2 songsang yg dibuat pemimpin mereka...itu cukup untuk menjerumuskan mereka ditempat yg hina diakhirat nnt....wuallahualam.

Anonymous said...

Org tua ni mati masuk kubur nanti baru dia tau, waktu tu dah lambat!

Anonymous said...

Orang tua ni sudah gilo gilo gilo gilo gilokan pangkat dan darjat

Anonymous said...

Ambo nok retoh Klate sapa mapuh! Mun nok wat guano?

Firaun N.Ajis

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous said...

MANA BENARNYA "GEMILANG DI BAWAH KEPIMPINAN ULAMA" APA YG GEMILANGNYA??? TNGGAL TULANG ADE LA... APA YG GEMILANG NYA??? KENA MAKI HERDIK OLEH OKU WILCHAR DAH KETAR KEPALA LUTUT DAN KEPALA BUTOH. AIR KAT KELANTAN MACAM AIR TEH O. APA YG GEMILANG NYA???KALAU MASJID PUN X BERUPAYA NAK BUAT, APA YG GEMILANG NYA???KALAU NAK BUAT HIGHWAY PUN MINTAK SEDEKAH DRP RAKYAT BUKAN BAGI RAKYAT... ???

Anonymous said...

AKU HARAP DIA PANJANG UMUR PECAH REKOD JADI YANG PALING MERAPU DIDUNIA.. AKU HARAP DAN BERDOA SUPAYA PENGIKUTNYA SEDAR BAHAWA DIA BUKAN ..BUKAN SEKALI-KALI ULAMA

SEKARANG PAYAH KITA NAK CAKAP SEBAB PENYOKONGNYA MAHU PERCAYA APA YANG MEREKA SUKA PERCAYA BUKAN MAHU PERCAYAKAN KEBENARAN.

Anonymous said...

Mmg..pyokong PAS terlalu extreme sampai buta hati.sepatutnya mptahankan agama islam sekarang da bergabung dgn DAP pulak.nampak sgt pasal politik!

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...