PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Saturday, June 23, 2012

JASA NIK AZIZ HASIL DARI 600 JUTA..!!!Ini dia Jasa Nik Aziz selama 22 Tahun jadi Menteri Besar, memecah-belahkan umat Islam, mengkafirkan saudara seagama, penghalang perpaduan Melayu dan Islam, Negeri serambi Mekah yang sentiasa mundur dari dulu sehingga sekarang tiada bezanya.

Hanya sebuah masjid sahaja yang mampu dibina. Rakyat kelantan pula merempat mencari rezeki di negeri orang..!!!!

Menteri Besar Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata sejak mengambil alih teraju pentadbiran negeri itu pada 1990, beberapa nama tokoh diabadikan pada nama jalan atau tempat di negeri itu.

"Selain memberi penghormatan kepada tokoh berkenaan, langkah itu juga dapat memberi pengetahuan dan sejarah kepada generasi muda mengenai peranan yang dimainkan oleh tokoh tersebut kepada masyarakat terdahulu, malah dapat mengangkat martabat dan jasa mereka kepada negara," katanya pada majlis ulang tahun ke-75 jubli intan Sekolah Menengah Maahad Muhammadi Perempuan, di sini hari ini.

Pada majlis itu, beliau dianugerahi Tokoh Jubli Intan sempena sambutan ulang tahun ke-75 sekolah agama itu. Nik Abdul Aziz berkata, beberapa tempat ditukar dengan nama baru, seperti Pasar Pusat Buluh Kubu ditukar kepada Pasar Besar Siti Khadijah sebagai mengenang tokoh usahawan wanita di zaman Rasulullah S.A.W, Jalan Hospital kepada Jalan Abdul Kadir Adabi dan Jalan Pekeliling kepada Jalan Long Yunus dan Jambatan Tok Kenali.

Beliau kesal kerana ada pihak yang mempersendakan cadangan supaya Majlis Perbandaran Kota Baharu (MPKB) menamakan sebatang jalan di kawasan pihak berkuasa tempatan itu sebagai Jalan Tok Guru, kononnya untuk mengaitkan namanya sebagai pemimpin kerajaan negeri itu.

Sekadar tukar nama-nama jalan sahaja jasanya..!!! KBC pun boleh buat sekadar keluar duit beli signboard nama jalan.

Apa kata Lorong Haji Taib tukar nama kepada Lorong Nik Aziz..!!! Bagus tak..???

2 comments:

Fahizan Ibrahim said...

Itu ikon kebanggan orang Kelante - mu jangan dok main-main.

Anti PR said...

Sebok namo Pok Nik, ore kelate sangop mapoh. Jasonya buak kuliah subo. Keh...keh....

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...