PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Saturday, June 23, 2012

KEJAMNYA KERAJAAN UMNO..!!!Bukti kezaliman 42 tahun UMNO dari tahun 1970 sehingga 2012...!!! Di bawah ini merupakan nukilan seorang pelajar perempuan dari Universiti Utara Malaysia yang terlalu kesal dengan kerajaan Malaysia.

KBC akan senarai kan satu per satu.

-Pendapatan kasar Negara tahun 1970 RM12.75 billion sekarang RM830 billion.
-Pendapatan Per Kapita tahun 1970 RM1,070 sekarang RM29,225.
-Kadar Kemiskinan tahun 1970 – 49.3% sekarang 3.8%
-Bilangan sekolah tahun 1970 – 5,109 buah sekarang 10,019 buah.
-Bilangan universiti tahun1970 – 3 buah sekarang 59 buah
-Bilangan Hospital tahun 1970 – 126 buah sekarang 376 buah
-Purata Jangka Hayat tahun 1970 - 63.6 tahun sekarang 74.1 tahun
-Pelaburan asing tahun 1970 – RM212 juta sekarang RM32.9 billion.
-Populasi tahun 1970 10.9 juta sekarang 28.4 juta
-Kematian bayi bagi setiap 1000 kelahiran hidup tahun 1970 - 39.4 orang sekarang cuma 7 orang
-Jumlah subsidi setahun RM33 billion.

Bermakna setiap rakyat mendapat secara purata RM7,560 setahun subsidi seorang, tua muda dan pelbagai kaum. Itu belum masuk BRIM, KRIM, PRIMA, BBIM, KARISMA, KlIM, SLIM, SARA1, Menu Rakyat, whoaaa...letih tangan mahu taip.

NKRA..7 bidang keberhasilan KBC tak mahu tulis. Terlalu banyak... lu orang cari sendiri..!!!

Dari sudut sukan, Petronas F1, LIMA, Le Tour De Langkawi, Monsoon Cup, Sukan Komanwel, CIMB Asia Pacific Golf, Maybank Malaysia Open Golf. GLC spt Tabung Haji , Felda , Felcra , PNB, , PERKIM , KLCC, Penang Bridge, KLIA, Putrajaya, Plus Highway , Telekom, TNB, POS Malaysia, Maybank, CIMB, Proton, Perodua, Modenas, Petronas dan puluhan lagi hasil kerajaan diterajui Kerajaan BN. 

Ditubuhkan pulak Baitulmal, Mahkamah syariah , Pusat tahfiz, Universiti Islam, PERBANKAN ISLAM, wujudkan sekolah khas untuk anak yatim , Rumah anak-anak yatim, rumah warga emas, bantuan kepada fakir miskin , subsidi baja kepada petani , subsidi diesel kepada nelayan woooo ...jahat sungguh Kerajaan BN..!!!

Ahli tetap OIC , Salurkan bantuan kepada Mujahideen Bosnia , Mujahideen Afghanistan , beri bantuan kepada jabatan agama Bosnia [melatih dan mengajar mufti ] , wooooooo ... sungguh kejam Kerajaan UMNO ni, pehhh, kezaliman yang melampau-lampau.

Itu sebab satu dunia sudah cakap, BN kerajaan paling berjaya didalam dunia..!!!

KBC tidak akan menghina org yang buruk.. kita hina org yang bagus... kita makan burger 2 bijik setiap sorang sampai kenyang, kita salahkan UMNO... kenapa kalo makan mesti kenyang... cubala kalau lepas makan kita kesejukan ke..??? Kita dah boring asal makan kenyang.

Ya Allah kejamnya kerajaan BN........ takutnya aku, badan aku ni sampai kering kontang la UMNO tak bagi makan.... duduk pun tak bebumbung, tidak sekolah anak-anak aku, UMNO tak pernah buat sekolah, yang ade pun untuk anak-anak UMNO aje, yang dapat Bonus pun geng-geng UMNO aje, yang dapat durian runtuh pun orang-orang UMNO aje, yang dapat kerjapun cuma orang-orang UMNO jer… memang kroni betul la.... kenapa KEJAM sangat nihhh.....!!!!

Semua salah UMNO kejam sangat kerajaan UMNO ni..!!!

Pencacai PR memang tak faham...sebab dia orang punya otak banyak kecik..!!!

Kalau motor itu CC banyak kecik serupa itu Honda C70..!!!

5 comments:

Anonymous said...

Jangan lupe Bantuan 4biji TAYAR TEKSI....memang terlalu ZALIM UMNO adakah Tayar teksi pun ada bantuan..! Dalam sejarah Dunia kot dan boleh Catit dalam Guiness Rekod.. Oleh Mat Bond.

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous said...

UMNO memang kejam dan zalim... buat apa dibangunkan sekolah/masjid/jalanraya/hospital banyak2... buat apa diberikan bantuan yg macam2.... habiskan duit rakyat jerrr... perghhhh.... camanapun aku tetap pangkah BN... kih3...

Anonymous said...

Memang betul kerajaan UMNO/BN zalim ,aku dulu masuk IKM dan ILP yang ditanggung sepenuh oleh kerajaan UMNO/BN.Berkat kesyukuran, aku dan kebanyakkan rakan yg lain berupaya mendapat gaji yg lumayan disyarikat swasta.Jasa UMNO/BN tak akan dilupai....Maaf krna gunakan ayat UMNO/BN zalim sebab pinjam dari para totok Pas dan PR...he,he,he

Anonymous said...

Memang pun kejam di mata dunia..di mata rakyat nampak aje bagus..tahniah UMNO/BN krn dengan dpt mmbutekan mate ramai. ape gunenya klau tiade akses media yg adil.. berite harian yg rakyat dpt pasal negare hanye side sebelah dari merdeka dulu.. tahniah krjaan bN sbb menjalankan tanggungjawab dgn penuh amanah..! salute!

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...