PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Saturday, December 17, 2011

120 LAGI AHLI PAS SERTAI UMNO...!!!



Seramai 120 penyokong Pas di Kampung Beoh di sini mengumumkan mereka secara beramai-ramai keluar parti itu dan berhasrat menubuhkan cawangan baru Umno di kampung berkenaan, hari ini.

Borang penyertaan mereka diserahkan ketua kumpulan berkenaan Mohd Nor Jusoh, 54, kepada Ketua Umno Bahagian Bachok, Datuk Dr Awang Adek Hussin dengan disaksikan hampir 300 penduduk setempat.

"Dulu, saya menyokong Pas 100 peratus kerana terpengaruh dengan dasar Islamnya tapi dukacita kerana Pas hanya menjadikan Islam sebagai slogan semata-mata," kata Mohd Nor kepada pemberita selepas menyerahkan borang berkenaan.

Beliau berkata, penyertaannya dalam Umno kerana inginkan perubahan memandangkan Pas ternyata gagal melakukannya walaupun diberi peluang memerintah Kelantan hampir 22 tahun.

Mohd Nor berkata, ramai lagi individu akan mengikuti jejak kumpulan itu.

Sementara itu, Awang Adek berkata permohonan mereka akan diproses segera bagi membolehkan mereka menubuhkan cawangan baru yang diberi nama cawangan Umno Redang.

Ia bakal menjadikan jumlah cawangan dalam bahagian itu 151 buah.

3 comments:

PenganutPAS said...

udah-udah lah UMNO kelantan . kalau bab pukul gendang pukul rebana hebat bukan main .

Hakikatnya Awang Adek bukan diterima sangat pun di Bachok . Terima lah hakikat . selagi muka muka yang pegang jawatan JKKKP tidak ditukar jangan mimpi Bachok boleh jadi kubu BN.

UMNO kenalah buat sesuatu . bukan Banchok saja malah seluruh kelantan , kedah dan terengganu . Buat Transformasi pada JKKK dan JKKKP . Had kan jawatan tu kepada 2 penggal sahaja seorang .

Pasrael said...

Slm,aku pun dpt info yg sama dr puak2 PAS anak Kelantan yg tinggal kat kwsn aku yg depa ni mmg meluat kat Awang nih,lg depa meluat bila dia dicanangkan bakal MB Kelantan masa2008 tuh,aku just bg info spy Awang x syok sendiri ja so beringatlah samada kamu tu winnable candidate atau x?tp yg pasti banyak yg Puji Tok Pa,wallahuallam

Anonymous said...

Pokok pangkal yang menyebabkan UMNO tertunggeng di Kelantan bukan kerana PAS kuat tapi sesama mereka asyik "Cas Keting" mahu naik ke atas.

Perjuangan UMNO molek tapi individu yang nak jadi calon asyik bertendang sesama sendiri dan sanggup "boranar serta beri siku lipat "jika tak terpilih

Semoga perkara ini tak berlaku di PRU yang akan datang.....

There was an error in this gadget

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...