PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Monday, June 25, 2012

AKHIRNYA BOB LOKMAN MASUK HOSPITAL KERAJAAN



Setelah sekian lama, merata tempat siang malam Bob Lokman berceramah kutuk kerajaan, bantai KERAJAAN kata tak betul, haram, zalim dan sebagainya.

Akhirnya BOB LOKMAN masuk hospital kerajaan juga..!!!




Siapa yang haram dan siapakah yang haram jadah ni..???

Bob lokman pernah mengatakan masuk Hospital Kerajaan tu pun haram, tetapi akhirnya dah takda tempat lain juga nak mengadu...Hospital kerajaan juga Bob Lokman pergi.

Haram tang mana ni Bob..???

37 comments:

Anonymous said...

.kita akan kembali g ke mana kemudahan yg kerajaan beri.jgn la selalu menghina kerana satu hari pasti kerajaan juga yg kita pergi..jgn la riak dan sombong.ianya xmembawa kita kemana pon.

Anonymous said...

aik, PAS takde hospital ke? Allah itu Maha Kaya! Hidup ini macam roda...terlajak bot boleh diundur, terlajak kata terus masuk hospital kerajaan...hehehe

Anonymous said...

Die nak tgk kemudahan yg kerajaan bg xukup ke tak kott..tu pasal die check in tu kott..nt die da kuar nt tgu je la apa komen die pasal hospital kerajaan...

Anonymous said...

Tengok gambo x serius sngt sakit bob ni....stkt ambil air jampi nik aziZ pun dah memadai...takziah moga cepat sembuh...yang penting sakit bob ni bukan salah kerajaan....

maria kamaruddin said...

ingat kerajaan Malaysia antara kerajaan yg terbaik di seluruh dunia, pandai lah bersyukur..

Anonymous said...

Orang PAS mana tahu Mahu, tahu KEBAS adalah..

Duit penyokong pun diKEBAS..

Yang terbaru, Highway PREPAID..tak pulak mereka nak siasat siapa simpan duit tu, mana pergi duit tu..maklumlah bukan mudah nak kendali tu dah dah tu nak simpan hingga berBillion RM!!

Anonymous said...

Bob sakit, alahai ini mesti UMNO/BN punya kerja.

ururu said...

Bob Lokman tau.. tahun nih Pakatan Rakyat menang.. so sape 'Kerajaan' bile Pakatan Rakyat menang?

orang UMNO nih.. dia ingat asal name 'kerajaan' je.. UMNO yg punye. maksud kerajaan pun tak paham.
elok tukar kerajaan..

Anonymous said...

asyik bermimpi je lah kau pencacai PR...!!!

Anonymous said...

ururu, ko baca balik artikel atas. bob lokman kate msk hosp kjaan pun haram! dh haram nk hegeh apenye dk msk situ?bkn ke pas ramai gol pro cth doktor sbgmana didakwa. apsal x mtk tlg deme? mase sihat mulut cabui! masa sakit pi mana?

Megat Alam Gempita said...

Termakbul juga doa N.Ajis Bob Lokman sakit. Sakit-sakit dahlu kemudian baru nazak dan mati. Jangan lupa nanyi lagu Isabella yer.

org johor said...

Tak Payah le kutuk-kutuk sangat, sekurang-kurangnya ini membuktikan kerajaan BN yang memerintah sekarang ini sangat berusaha untuk memberi layanan yang saksama kepada seluruh rakyat tidak kira bangsa, agama dan fahaman politik. Kalau yang "Belah Sana' tak mampu nak menunjukkan contoh yang baik, biar kita yang tunjukkan...Bab cakap mmg terer, tapi bab perlaksanaan mmg HamPAS la..

Anonymous said...

Ururu..aku rasa ko yg tak reti bahasa kot?jgn jd rakyat Malaysia klu pemahaman bahasa melayu pun ko tak dpt kuasai..dia masuk hospital kerajaan,so aku nk tnye ko kerajaan sekarang ni BN ke PR yg pegang?Bukan BN ke?apa punya bangang ko ni aku pun tak tau..klu PR menang pru nnt barulah boleh kata kerajaan tu PR pegang..lagi pun,klu ye pun PR menang pru nnt,hospital kerajaan sedia ada skrg ni PR akan guna jugak.Setiap kemajuan dan kemudahan yg telah Kerajaan BN sediakan akan diambilalih oleh PR.so,lainkali berfikir guna otak bukan guna kepala lutut.And btw,aku tak rasa PR akan menang pru 13.

Anonymous said...

Bob Lokman jenis mikir guna kepala lutut...berat sungguh BOB ni.Balik dok pondok tok kenali la bob....acu tra jadi tok guru di KK.Mana tau boleh jdi calon kawasan Demit.Demit grenti PAS boleh menang.Wakil Rakyat Bob weh.Pah 2 kita buka kelab malam di Bandar Baru KK.He....he.

Anonymous said...

WAHAI BOK LOKMEY..KITA INI MANUSIA BIASA..JANAGN KITA TERLALU HIPOKRIT..SEMOGA BOK LOKMEY CEPAT SEMBUH ..DAN MENILAI KEMBALI ANTARA INTAN DAN KACA !

Anonymous said...

lepas ni yang akan masuk hospital kerajaan ialah aisyah, abby abadi dan khaire othman....nasib mereka bertiga ni akan jadi mcm bob lokman la..ye la, dulu bob lokman merta negeri pusing dok maki n hina kerjaan dan umno bn kata umno bn tak betullah...ingat la wahai aisyah, abby abadi dan khairie othman, kamu kalau nak berubah menjadi baik dan bertaubat bukan bersama pas atau umno!!kamu sepaptutnya muhasabah diri dan membuat amal ibadat bukan menambah dosa dengan fitnah dan cerita yang bukan2 tentang kerajaan umno dan bn!!....nasib kamu juga akan jadi seperti bob lokman..dah sakit baru sedar, kalau tak mase elok n sihat dok keliling maki2 dan hina dan fitnah org!!skunk terima nasib dan bala ALLAH..

Anonymous said...

same la dgn orang Umno pun... hukum Allah xnak laksana, tapi x tau malu duduk atas bumi Allah . duit ko buat hospital tu pon Allah punye...so bersyukur la pada Allah ye.

Anonymous said...

MALAM INI...JAM 9:30 MALAM...BERTEMPAT DI PEKAN BATU LIMA , PARIT BUNTAR...BOB LOKMAN DIJADUALKAN MEMBERI 'CERAMAH' KESEDARAN BUAT PENDUDUK2 DI SEKITAR BATU LIMA , PARIT BUNTAR....NAMUN...APAKAN DAYA...BOB LOKMAN TIDAK DAPAT HADIR DEK KERANA TERLANTAR DI HOSPITAL YG DIRAHSIAKAN...INSAFLAH WAHAI BOB LOKMAN...JANGAN CELUPAR SANGAT APABILA BERCERAMAH...DALAM DUNIA YG SERBA CANGGIH INI...SEPATUTNYA...BOB LOKMAN BOLEHLAH BUAT CERAMAH DARI ATAS KATIL JER...BOLEH GITU...DEMI JIHAD DI JALAN ALLAH...

bobbi lokmeyy said...

amboii anon 4:29. cakap pandai, mcm ustazz bob lokmey, awat kelantan atau penang tak jalankan hukum Allah? kan umno ni jahat

Anonymous said...

ingatkan sibobob tu supaya mintak maaf dengan manusia yg pernah di kutuk. kalau dah terbaring tu alamat namanya

Anonymous said...

Hey tork leyla mung wat oyat lagu tung. Tork ley, hork sngotinyo ostat lomey tuh, horla nyo nork jugokla pelepas pelepas skali skalo kor lautan luas tu. Hok senarnyo dio tork sakit beghat sangat, cumonyo dionyo gheti jugorkla nork rehat paspas kijo kuat. Papopn banyok bedoa dae muhasaboh diri, minta peluae dgn Allah mogo2 cepat semboh...

Anonymous said...

apa bezanya korang dengan dia. sama-sama kuat mengutuk/mencaci. kan elok sama-sama kita doakan dia sihat.

Anonymous said...

korang ingat hosp tu hak UMNO-BN ke? kami pun bayar cukai juger..cmtu la penyamun selalu ingat org lain penyamun mcm dia juger..UMNO-BN=Penyamun Duit Rakyat..

PRU13 kita akan talkinkan UMNO-BN serta APCO dan labu2nya skali...insyaAllah..TAKBIR !

Anonymous said...

Kenapa org umno kata hospital milik kerajaan BN

Dan nape x kata jer syurga dan neraka sahaja UMNO jer saja yg mampu sediakan

insaflah hari ini kita hidup adalah amanah allah esok kita mati segala beban kita tanggung dari dunia yang kita pernah miliki

Anonymous said...

TAK APA NI KIRA DARURAT LA ...DALAM ISLAM BOLEH..MASA SIHAT TAK BOLEH LA HARAM....HARAM JADAH

Anonymous said...

lor... itu hospital bukan UMNO yang punya... pembayar cukai yang punya.. cukai kutip kat semua org tak kira UMNo atau PAS.. tapi bila jadi hospital jadi hospotal UMNO.. kakaka.. lawak.. lawak...apa punya mentalitilahhhh.. agak kureng cerdik org yg post benda ni.

Anonymous said...

Nak tanya ni....Bina hospital ni guna duit ameno ker atau duit cukai yg semua rakyat bayar?

Anonymous said...

Encik Bob Lokman.. tak payah ler masuk hospital kerajaan tu..kerana hospital kerajaan haram. Minta doa aje kat Nik Aziz dah cukup dah.. Tak payahler nak bazirkan duit..Lagipun siapa yang sokong PAS nanti masuk syurga!

Anonymous said...

SEBENARNYA BOB LOKMAN NI ORANG TAK ADA ILMU. INILAH KESANNYA ORANG YANG TAK PERNAH BERSYUKUR.INGAT TAK DIA SEBELUM NI PERNAH SAKIT DAN DAH NAK MAMPOS.SIAPA YANG TOLONG KALAU TIDAK KERAJAAN DAN KAWAN KAWAN YANG DIA HINA.ADA PUAK PAS MASA TU DATANG? INI INGATAN KALI KE DUA ,KALAU X BERSYUKUR JUGA TAK TAHULAH APA NAK JADI SELEPAS INI. MINTALAH AIR BOMOH USTAT YANG ADA DALAM PAS.CEPAT NANTI SEMBUH.BERSYUKURLAH APA YANG ADA WALAUPUN SEDIKIT.JGN RASA DIRI TU BETUL DAN BAIK .ORANG PAS NI HANYA NAK GUNAKAN DIA SAHAJA.SEBAB TU LAH DIA NI X ADA ILMU,JADI PAK TURUT.MOGA DIA KEMABLI SIHAT DAN JANGAN TUNJUK ALIM DAN BERSYUKUR.KALAU DIA KUAT IMAN SEBENARNYA ALLAH LEBIH SAYANGKAN DIA DARIPADA DIA KELUAR BERCERAMAH DAN KUTUK ORANG LAIN.ALLAH NAK PELIHARA DIA.TAUBATLAH....

Syarimin Sahari said...

baru tau agama sedikit, dah nak kutuk-kutuk kerajaan... kan dah dapat TUNAI... hospital kerajaan pulak tu. kalau tak insaf tak tau lah mamat bob ni..

Anonymous said...

Nk cite pasal pembayar cukai ye.. bp sen sgt kite ni bayar cukai.. abis2 4-5 ratus setahun.. pastu tolak rebate blk 3-4 ratus.. dgn 1ratus lebih utk setahun tu pun nk kecoh ke? duit BRIM je dh 5 ratus.. Bantuan untuk budak sekolah 1ratus sorang.. kalo anak 3 dh 3 ratus satu family dapat.. so.. fikirlah.. asyik mengungkit soal cukai.. mcm byr cukai 5-6 ribu setahun.. kadang2 elok diamkan diri, cuba hayati nikmat2 yg ade depan mata..kalau kite bayar cukai, kite tahulah betapa kecik sumbangan kita pada negara jika nak dibandingkan dgn infrastruktur yg kerajaan sediakan.. malu saya nk cite pasal cukai ni sebenarnye.. begitu sikit saya dapat sumbang kpd negara.. sekadar membuka paradigma .. tq..

Anonymous said...

istifar bebanyak dan isaflah wahai abg ku...teliti apakah perjuangan abg man diredhai atau sebaliknya dan adakah itu hukuman direct dari allah tentang kesalahan keceluparan serta fitnah yg tak pasti..... moga cepat sembuh......Allahuakbar...

Anonymous said...

Bob lokman tu p jumpa nik ajis dah la..suh nik ajis jampi, tak pun minum air kaki dia...lepas tu sembuh la...bob ni bukan org ada otak...lg satu pengikut pas ni apa dia buat halal dan haram tu pada umno saja walaupun apa yg mereka buat tu haram zahirnya... boleh dikatakan mereka ni puak2 ajaran sesat

Anonymous said...

Bermimpi di siang hari je la ko ni ururu...
Sampai kiamat la melingkup je pas ni... bob lokman pun pi melingkup he!!!!!

Anonymous said...

Kutuk2... haram la pe la...
Sakit2 pun masuk hospital kerajaan....
Pi melingkup r mu boB lokmang!!!!!!

Azmi said...

Oi BABI Umno..Hospital kerajaan tu ko ingat pakai duit najib ker..itu suma perah dut kita la bodo..takda salahnya sapa nak masuk hospital..hospital kerajaan adalah hak rakyat semua..tak kira parti apa..korg nak senbah umno pun jngan la libatkan hospital plk..jangan sampai org panggil ko lembu..Ulama pun ko tak hormat..ko ingat najib yg ko sayang tu ker bagi ko rezeki..bagi ko nyawa..TUHAN bgi ko hidup tu dah bersyukur bnyak..nti ko nk mati nti ko panggil PM kesayangan ko tu tolng kambus..suh dia baca talkim..boleh

Azmi said...

Oi BABI Umno..Hospital kerajaan tu ko ingat pakai duit najib ker..itu suma perah dut kita la bodo..takda salahnya sapa nak masuk hospital..hospital kerajaan adalah hak rakyat semua..tak kira parti apa..korg nak senbah umno pun jngan la libatkan hospital plk..jangan sampai org panggil ko lembu..Ulama pun ko tak hormat..ko ingat najib yg ko sayang tu ker bagi ko rezeki..bagi ko nyawa..TUHAN bgi ko hidup tu dah bersyukur bnyak..nti ko nk mati nti ko panggil PM kesayangan ko tu tolng kambus..suh dia baca talkim..boleh

There was an error in this gadget

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...