PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Sunday, November 20, 2011

TERESA KOK DISAMAN PENIAGA TAPAK PASAR PAGI TAMAN KINRARA..!!!


Seorang ibu tunggal Che Rosnani Che Sof, 46, memfailkan saman terhadap wakil rakyat itu di Mahkamah Majistret Shah Alam 9 November lalu, gara-gara tidak berpuas hati dengan sikap dan tindakan pembantu kepada Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kinrara, Teresa Kok Suh Sim.

Pada 13 September lalu, rakan perniagaan Che Rosnani menerima panggilan daripada pembantu wakil rakyat berkenaan yang memberi arahan agar menutup perniagaan keesokan harinya bagi memberi laluan DAP Kinrara menganjurkan Pesta Tang­­lung.

Apabila ditanya mengapa tiada notis diberikan, pembantu wakil rakyat itu tetap dengan jawapan menyuruhnya menutup kedainya, akhirnya beliau bersetuju dan terpaksa membatalkan tempahan makanan pada hari tersebut.

Che Rosnani berkata, pada 15 September dia didatangi dua lelaki yang memberitahu mahu menggunakan bekalan elektrik dan peralatan di gerainya. Beliau tidak benarkan kerana melihat wakil daripada pejabat wakil rakyat itu datang seperti bukan mahu meminta kerjasama.

Pada malam hari berkenaan Che Rosnani dapati mereka tetap menggunakan peralatan dan kemudahan elektriknya sehingga menyebabkan ‘distribution box’ mengalami kerosakan malah sebahagian wayar dan kabel putus dipercayai digunakan secara kasar.

BACA SETERUSNYA
KLIK DISINI

3 comments:

Anonymous said...

TERASSA COCK MEMANG KURANG AJAR... PAKAT RAMAI2 SAMAN SI AH SOO SIAL SUNDAL TU RAMAI2... BAGI AJAR DIA SIKIT KASI TAU HORMAT ORANG... JANGAN TAU HORMAT BABI PANGGANG JER!!!

Anonymous said...

Cina DAPigs ni cari pasal..hari tu along kena gores menang belasah..nasib baik masih diberi peluang hidop ke 2..


Dia ingat undang2 ni gangster yg punya..

Nasib baik bukan keluarga aku yg kena..kalau tak hilang..

Anonymous said...

Melampau sangat DAP ni mentang2 tempat tu diorang pegang. Tu baru satu kawasan, kalau satu Malaysia ni jatuh ke tangan deme ni habis le kaum bumiputera... Nauzubillah

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...