PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Wednesday, November 23, 2011

PERKARA YANG KERAJAAN NIK AZIZ TAK AMBIL BERAT..!!!Perkara sebegini Menteri Besar Nik Aziz tak mengambil berat, jikalau kes Anwar ataupun upacara ceramah, barulah lebih penting kepadanya. Setelah masalah ini sekian lama dihadapi rakyat Kota Baru Kelantan, sehingga kini isu ini bertambah parah.

Penduduk juga mengadu kawasan tersebut selalu dinaiki air setiap kali hujan lebat, kawasan perumahan dikawsan mereka memang sering dinaiki air tetapi penduduk masih tidak berpindah kerana paras air tidak berbahaya.

Namun segalanya berubah sejak tahun lalu, apabila penduduk terpaksa berpindah setiap kali hujan lebat gara-gara tiada sistem perparitan sempurna selain pelaksanaan projek pembinaan berdekatan yang menyekat aliran air jelas mereka.

Jelas penduduk banjir kilat itu juga berpunca daripada projek pembangunan di Bandar Baru Tunjung yang sedang giat dijalankan, menyebabkan 113 orang penduduk daripada 20 keluarga terpaksa berpindah ke pusat pemindahan sementara di Sekolah Kebangsaan Mulong (1).

Oleh kerana ketiadaan sistem perparitan dan saliran yang sempurna menyebabkan air hujan bertakung dan membanjiri rumah penduduk di Taman Perumahan Sri Mulong.

Kerajaan PAS selalu mengata orang lain tak betul sebaliknya mereka lebih teruk, tidak menjalankan tanggungjawap mereka menyelesaikan masalah yang sering dihadapi rakyat Kelantan. Kerajaan PAS sepatutnya mencerminkan diri mereka dahulu sebelum mencaci orang lain..!!

SUMBER
KLIK DISINI

3 comments:

Anonymous said...

Gitu la Pok Nik Aji kito gak....nok wak guana weh , muga kijaan tuhe belako.Sabar aje la.Semo tepat di Kelate air takung.Bila uje sikit abis masuk umah.Nok wak guano , tak dok parit.Pah 2 dok pakat tambun....Pok Nik Aji tok caro mano hal ni.Banda KB boleh di katakan semo tpat air takung.Jale habis blube...Hem....puak2 Tok Wakil tak caro maro.Umah ambo doh 5 ari dok
dlm air.Kg.Baung Baye.Bela ah...nok wak guano , muga ambo undi PAS dulu.Trima sajo la.Muga ambo nok ko syorga.Undi PAS masuk syorga.x ni tak undi doh.Ambo nok undi DAP plak.He...he.

Semerah Cili! said...

Salam, kepada tuan punya blog, , hope dapat linkkan blog saya ke dalam blog tuan..saya sudah berbuat demikian..nice to noe u...

semerahcili.blogspot.com

Anonymous said...

POK NIK KATA..KAT MEKAH PUN BANJIR INIKAN PULAK SERAMBI MEKAH,TENTULAH BANJIR SOKMO.

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...