PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Friday, November 18, 2011

KENAPA PAKATAN PR MARAH BANTUAN PERSEKOLAHAN RM100..??Kenapakah Pakatan PR seperti marah sangat Bantuan Persekolahan sebanyak RM100 kepada setiap pelajar yang diberikan bantuan tersebut..?? Bukankah bantuan sebegini untuk mengurangkan serba sedikit kos perbelanjaan para ibubapa untuk persekolahan anak-anak mereka.

Kenapakah Pakatan PR tidak setuju sumbangan sebegini dilaksanakan, ataupun ketakutan rakyat seakan sedar bahawa Kerajaan Pusat sememangnya perihatin mengurangkan kos saraan mereka. Sebenarnya biarlah rakyat menjadi saksi bahawa kerajaan manakah yang betul-betul berjasa kepada mereka, spontan mereka dapat menilai kerajaan manakah akan dipilih oleh rakyat untuk menjadi pemimpin mereka.

Pakatan PR ni pun satu, bangkanglah benda yang memberikan kebaikan untuk setiap rakyat Malaysia. Bukan hanya sekadar memberikan imbuhan untuk kakitangannya sahaja seumpama menaikkan gaji mereka, kerana ia tidak melibatkan rakyat Malaysia sebaliknya hanyalah untuk menarik perhatian kroni Kerajaan Negeri Selangor sahaja.

Ingat rakyat Selangor bahawa air di Selangor masih tak selesai dirawat bersih lagi, tak lama lagi akan jadi seperti air di Kelantan. Keroh je airnya, kadang-kadang takda air kerana putus bekalan yang disediakan. Air percuma di Selangor..?? Percuma air kotorlah gamaknya..!!!

2 comments:

Anonymous said...

najib nak tengok anak org pas dan pkr ada ambil tak duit RM 100 tu.. gua rasa meka sapu..sebab haram masa lum dapat da dapat semua halal....cibai punya politik...

cik fiza said...

salam singgah..
apa2 pn berbalik kepada kepentingan rakyat.. rakyat kecil yg mengundi mahukan sesuatu yg terbaik utk diri dan keluarga..

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...