PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Sunday, August 14, 2011

PAKATAN HARAM PR KECEWA DENGAN KOD 71..!!!Mismah Naim yang didakwa memperoleh kerakyatan Malaysia dalam tempoh 4 jam selepas mendapat status penduduk tetap hari menyuarakan rasa kesal kerana pihak pembangkang tidak berusaha mencari kebenaran sebelum membuat tuduhan.

Beliau sedih dengan tindakan pembangkang tersebut dan pada masa sama terkilan kerana hanya namanya yang dibangkitkan oleh pembangkang walhal ramai lagi yang dikaitkan dengan isu berkenaan, kata ibu empat anak berusia 47 tahun itu.Mismah lebih selesa mengambil pendekatan untuk tidak melayan atau mempedulikan tuduhan berkenaan setelah dimaklumkan mengenai kontroversi tersebut kerana mendakwa sangat faham dengan sikap pembangkang di negara ini.

"Saya dan suami, Mawasi Mawardi, 51, telah dua kali berurusan dengan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) sejak 29 tahun tinggal di sini namun hanya saya diberikan status warganegara."Malah, kami langsung tidak mendapat bantuan mana-mana pihak termasuk UMNO dan kami telah melalui proses yang agak sukar sama seperti yang dilalui oleh penduduk tetap lain yang mahu memohon status warganegara," katanya.

Mismah berkata demikian pada sidang akhbar selepas menerima kunjungan Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor, Datuk Seri Noh Omar di kediamannya di Desa Coafields, dekat sini hari ini.

Sementara itu, anak sulung Mismah, Shuhaifah Mawasi, 28, berkata, dia kecewa kerana usaha ibunya selama 29 tahun untuk menjadi warganegara Malaysia dijadikan isu politik oleh pihak pembangkang.

Katanya, dia turut mengambil pendekatan tidak mahu ambil kisah apabila isu mengenai ibunya itu dijadikan modal politik pembangkang kerana tahu ibu dan bapanya tidak pernah menggunakan cara mudah termasuk mendapatkan bantuan UMNO bagi mendapatkan status berkenaan.

Pengakuan Mismah jelas membuktikan bahawa pakatan haram PR mengambil jalan mudah untuk menipu rakyat, sedangkan mereka sendiri tahu bukanlah senang sebenarnya untuk mendapatkan kewarganegaraan dinegara ini.

Negara Malaysia ni bukanlah seperti negara jajahan adik-beradik DAP iaitu Singapura, cuba lihat pemain-pemain bolasepak mereka. Begitu senang mendapat kerakyatan negaranya walaupun satu atau dua tahun, itu sebab pemain negara importnya sewenangnya diberikan kerakyatan agar dapat beraksi mewakili negara mereka.

Di Malaysia perkara sebegini bukanlah mudah seperti yang didakwa oleh pakatan haram PR, memperdayakan rakyat dengan isu sebegini sedangkan pemimpin pakatan haram PR sendiri kebanyakan diwakili oleh status penduduk tetap yang telah diberikan kewarganegaraan negara ini.

Sebenarnya orang yang mempunyai kod kelahiran 71 bermaksud pemilik MyKad tersebut lahir di luar negara. Bagaimana pula dengan 3 ekor haram jadah dibawah ni...??

Tak sedar diri ataupun buat-buat lupa diri...???

No comments:

There was an error in this gadget

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...