PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Thursday, July 21, 2011

SAH PERHIMPUNAN HARAM BERSIH MEMANG GANAS..!!!Persatuan Jurufoto Media Malaysia (MPPA) hari ini membuat laporan polis menafikan dakwaan seorang lelaki bahawa sekeping gambar yang diambil oleh seorang jurufoto New Straits Times (NST) pada 9 Julai lepas menggunakan teknik ”super impose”.

Laporan itu dibuat oleh Presiden MPPA, Mat Salim Shaari di Ibu Pejabat Polis Daerah Cheras pada pukul 3.30 petang. MPPA mempertahankan keaslian gambar itu dan menafikan dakwaan seorang lelaki dalam laman sosial “Facebook” pada 11 Julai lepas bahawa gambar itu “super impose.”

Mat Salim berkata, gambar yang menunjukkan seorang lelaki berbaju putih, berseluar celoreng tentera serta bertopeng seperti hendak melontarkan sesuatu kira-kira pukul 12 tengah hari di hadapan Dataran Maybank yang menjadi gambar muka hadapan akhbar NST dan Berita Harian keesokan harinya, adalah gambar tulen.

Beliau berkata, tuduhan lelaki itu yang dianggap liar dan tanpa usul periksa boleh menjejaskan imej MPPA yang dianggotai 400 jurugambar, terutama jurugambar media.

Ini adalah bukti kecekapan polis menghidu kegiatan peserta perhimpunan haram yang sudah bersiap sedia dengan barang-barang kelengkapan bersenjata untuk memulakan provokasi terhadap pihak berkuasa sehari sebelum perhimpunan haram itu dilakukan.


Bayangkanlah jikalau barang-barang ni terlepas ketangan mereka yang telah disediakan oleh peserta perhimpunan haram tersebut, agak-agaknya apa akan jadi..??

Apabila tektik itu dapat dihidu oleh pihak berkuasa, mereka menggunakan helah menipu pula contohnya pura-pura mati. Lihat gambar dibawah..


Nak tahu cerita sebenar, KLIK DISININo comments:

There was an error in this gadget

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...