PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Tuesday, June 28, 2011

PEKERJA LYNAS DITEMUI MATI DIBILIK HOTEL..!!!


Seorang jurutera kilang ditemui mati di sebuah bilik hotel di Teluk Chempedak di sini, semalam.

Mangsa, Gray Steven Anthony, 54, yang bertugas di kilang Lynas Malaysia Sdn. Bhd. (Lynas) di Gebeng dekat sini, ditemui terbaring di atas katil bilik hotel tersebut oleh rakan sekerjanya.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Bahagian Siasatan dan Perundangan negeri, Supritendan Mohd. Haris Daud berkata, siasatan awal mendapati tiada sebarang unsur-unsur jenayah ke atas mangsa.
- UTUSAN MALAYSIA

- ULASAN KL BOYZ

Ni apa la pulak ni, takkan lah kerana projek sebegini yang ditentang Pakatan Haram habis-habisan sehingga menyebabkan nyawa melayang..?? Apa-apa pun kita tunggu laporan pihak berkuasa terhadap peristiwa yang telah berlaku.

Baru tadi Karam Singh menjelaskan bahawa tiada "Effect" ataupun kesan sampingan yang kan timbul jika projek LYNAS diteruskan dan dibekalkan kepada rakyat.

Apa motif sebenar Pakatan Haram ni mengekang projek tersebut..?? Semata-mata nak memancing undi rakyat untuk menyokong mereka kerana pilihanraya dah dekat kot..!!!

4 comments:

Princess Zezebel Lair said...

Orang sanggup buat apa saja untuk mendapat kuasa mutlak.

Anonymous said...

apa kata hantar waste dia kat belakang rumah hang ? hang percaya cakap karam singh walia kan ?

cek pun bukan orang PR, tak sokong apa pun, menyampah dengan politik, tapi Alhamdulillah ada juga pembangkang tentang project membuat kerosakan alam ni.

bagilah test byk mana pun, kalau org buat kilang taik ayam kat belakang rumah hang pun hang marah, apa lagi kalau buat kilang radioactive !!

inilah mentaliti taksub. asal bangkang, ingat politik. bila ada issue, baca betul2, fahami betul2. ini issue berat, sekali terlepas, the damage will be done and the next generation will inherit it. lagipun they come here with 12 years tax free, we get nothing. NOTHING ! no income, yet at a risk of having our soil affected by the radioactive. Year 13 dia angkat kaki macam kilang seagate dekat perak. exactly that. tengok apa jadi to the soil kat kilang seagate tu, hancus.

tapi what did Allah swt said so many times in Al-Quran ? Afala tatazakkarun. Why didnt they take heed of the reminders we gave them ?

projek macam ini yang hang sokong ? Allah swt sangat benci dengan manusia yang membuat kerusakan di muka bumi. Hopefully, we are not included among those. Naudzubillah and I pray for the people of Gebeng, may Allah swt be with them.

Anonymous said...

sokong Anonymous! harap blogger ni sedar. menulis tu pakai lah otak ya. Allah bagi akal pakai. salam.

Anonymous said...

Setuju sgt dgn anonymous. Asal ada tentangan, mesti kait politik. Fikirla. Diorg tak kena govt tax pun. Kata nak bawak balik waste ke negara diorg. Xbwk pun. Takut. Lgpn banyak kos penghantaran tu. Bukan kira kos wang dan masa sahaja tapi kos kepada alam sekitar. Cuba bygkan ada kebocoran time pulangkan tu. Tapi jgn harapla. Diorg takkan ambik waste tu.

Tahu tak kes dekat bukit merah, perak? Berapa keturunan kena kanser? Berapa orang yang lahir cacat?

Penulis blog ke apa apa, sebelum tulis fikir dulu.

Fikir.

There was an error in this gadget

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...