PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Monday, June 6, 2011

PAS KINI DIGELAR "PAKATAN AHZAB"


Pas kini terjerumus ke dalam 'pakatan ahzab' apabila barisan kepimpinan ulama tewas kepada pemimpin yang menyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam pemilihan parti itu, Jumaat lalu.

Bekas Ahli Jawatankuasa Dewan Ulama Pas Pusat, Prof. Madya Mohd. Noor Deris berkata, gabungan Pas dengan DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) menjelaskan lagi bahawa parti itu sudah tidak lagi memperjuangkan Islam seperti yang dilaung-laungkan sebelum ini.

Tegas beliau, parti Islam hanya layak dipimpin oleh ulama yang berakhlak mulia justeru keputusan yang diumumkan semalam merupakan perubahan radikal yang menunjukkan ada pemimpin yang tidak menepati kriteria itu terpilih.

Mohd. Noor berkata, perkembangan itu juga menunjukkan ini adalah peluang terbaik barisan ulama Pas untuk bermufarakah dengan parti itu dan menyertai beliau untuk memperjuangkan Islam di luar Pas.

"Pengajian pendidikan Islam mestilah tinggi. Kepimpinan ini mestilah orang yang berakhlak mulia tetapi jawatan baru itu kita tidak mahu kata dia jahat cuma dari segi akhlak tidak berapa sangat.

"Yang keduanya, pemimpin sepatutnya mempunyai nama baik tidaklah kurang akhlak seperti PKR. Oleh kerana Pas sekarang bekerjasama dengan PKR dan DAP bererti pakatan ini kalau dalam bahasa Quran dipanggil pakatan ahzab," katanya hari ini.

Mohd. Noor berkata pakatan ahzab jika dirujuk dalam al-Quran merujuk kepada beberapa puak yang bergabung untuk menghancurkan kerajaan Islam pimpinan Nabi Muhammad di Madinah suatu ketika dulu dan pakatan tersebut telah wujud di negara ini sekarang.

1 comment:

Mohd said...

Lim Kit Siang dah bersuara yg rakyatyg tidak puas hati dgn Kerajaan akan berkumpul macam di Tahir Square di Mesir baru2 ini.
Kita semua tahu yg Mat Sabu adalah seorang pakar membuat demonstrasi. Disebabkan Mat Sabu berhutang budi kpd Lim Guan Eng dan DAP Penang, maka DAP akan membiayai dan mengarahkan Mat Sabu utk mengumpulkan lebai2 PAS beramai2 dan membuat rusuhan.
Kaum Melayu sedang dibuai mimpi2 indah dgn asyiknya menonton video seks Anwar dari 4 sudut dan mengkagumi saiz torpedonya.
Sedarkah anda bhw Armada Amerika berada hampir saja dekat Singapura kononnya utk latihan perang?
Bila rusuhan berlaku diantara tentera Kerajaan dan puak2 perusuh, tentera Amerika akan masuk campur dgn membantu puak perusuh spt yg berlaku di negara2 Arab baru2 ini.
Kaum Cina DAP akan membiayai perusuh2 dan melihat dari jauh sahaja.
Inilah cara yg paling sesuai utk Cina DAP menguasai politik Malaysia.
Melayu mudah lupa ...........

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...