PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Thursday, May 26, 2011

NIK AZIZ DAH MULA TEGUR LIM GUAN ENG..!!!?
Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata beliau belum bersedia menerima cadangan DAP supaya semua negeri pimpinan pakatan pembangkang tidak membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) masing-masing jika pilihan raya diadakan pada tahun ini.

Menteri Besar Kelantan itu berkata belum ada keputusan diambil oleh pucuk pimpinan dalam pakatan pembangkang berhubung perkara itu.

Nik Aziz menganggap kenyataan DAP agar tidak membubarkan DUN itu sebagai satu kenyataan bersifat peribadi pemimpin itu, yang tidak mewakili pandangan parti.

"Sesiapa sahaja boleh mengeluarkan pendapat mengikut keperluan semasa dan kepentingan masing-masing.

"Itu adalah pendapat peribadi, saya tidak tahu sama ada ia diputuskan di peringkat pucuk pimpinan parti atau tidak, sebab itu saya sifatkan ia pendapat peribadi," katanya kepada Bernama di rumahnya di Kampung Pulau Melaka, di sini.

Dalam kenyataan Lim Guan Eng yang lalu ketika wartawan meajukan soalan tentang pembubaran DUN pada pilihanraya akan datang. Tindakan Lim Guen Eng dianggap sebagai pengecut.

DAP akan mencadangkan kepada pucuk pimpinan Pakatan Rakyat supaya kesemua negeri Pakatan tidak membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) masing-masing jika pilihan raya umum diadakan tahun ini.

Keputusan itu dicapai dalam mesyuarat Jawatankausa Eksekutif Pusat DAP di sini malam tadi.

Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng, ketika mengumumkan keputusan tersebut kepada para pemberita pada pagi Selasa menegaskan, pucuk pimpinan parti itu lebih cenderung untuk tidak membubarkan DUN bagi membolehkan pemusatan tenaga dan jentera ditumpukan dalam menghadapi Barisan Nasional di peringkat parlimen.

Guan Eng juga berkata bahawa langkah itu juga akan dapat memastikan usaha Pakatan Rakyat untuk memenangi semula Perak dapat ditumpukan sepenuhnya.

Kita dengarkan penipuan dibuat Lim Guen Eng terhadap subsidi gas yang diberikan kerajaan kepada rakyat malaysia melebihi 100 peratus.Inilah kenyataan bodoh dari Lim Guan Eng si penipu...!! Gas kebanyakan digunakan oleh rakyat marhein, janganlah tertipu dengan agenda bodoh Lim bingai ni.


Dah tengok dan saksikan senarai subsidi yang diberikan kerajaan, subsidi gas telah diberi melebihi 100 peratus. Kerajaan Malaysia sekarang memang dah cukup perihatin terhadap rakyatnya.

Jangan didengar temberang DAP dan PKR ni, memang akan membuat rakyatnya lebih susah...!!

No comments:

There was an error in this gadget

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...