PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Sunday, March 25, 2012

PILIHANRAYA UMUM DAH DEKAT..!!!


“Keyakinan rakyat semakin bertambah. Sudah rasa-rasa bunyi (Pilihan Raya Umum) sudah dekat,” kata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Beliau membayangkan Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) semakin hampir berikutan keyakinan rakyat yang semakin meningkat terhadap kerajaan Barisan Nasional (BN).

Menurut Najib, calon boleh menang akan menjadi asas bagi memastikan kejayaan BN kali ini dengan menggunakan pengalaman ketika pilihan raya kecil Parlimen Hulu Selangor dan Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Pinang, di sini.

“Kedua-dua pilihan raya kecil itu boleh dianggap sebagai titik peralihan kepada kejayaan BN selepas PRU-12 pada 2008,” katanya pada majlis penyerahan rumah mampu milik berkualiti di Taman Intan Duyung, di sini, semalam.

Hadir sama Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan; Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim; Menteri Kerja Raya, Datuk Seri Shaziman Abu Mansor; Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk G Palanivel dan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Bagan Pinang, Tan Sri Mohd Isa Samad.

Pada majlis itu, Perdana Menteri secara simbolik menyerahkan 70 unit rumah mampu milik berharga RM42,000 yang lebih murah berbanding harga asal sebanyak RM52,000.

Najib turut menempelak pembangkang yang berjanji jika berkuasa bukan hanya akan menghapuskan bayaran tol lebuh raya, malah bayaran balik pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN), selain menurunkan harga minyak.

“Bagaimanapun, pembangkang hanya bercakap mengenai cara untuk berbelanja, tapi soal hasil langsung tidak disebut,” katanya.

Menurut beliau, rakyat perlu melihat keadaan yang menyelubungi pemimpin pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim, apabila ramai orang yang sebelum ini bersamanya meninggalkan penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu.

“Mereka termasuk bekas pengasas PKR, Dr Chandra Muzaffar yang pernah menyatakan jika Anwar menjadi Perdana Menteri, ia adalah malapetaka dahsyat.

“Orang lain pula termasuk bekas setiausaha politik, Ezam Mohd Noor; peguam Datuk Zulkifli Nordin dan rakannya, Datuk S Nallakaruppan,” katanya.

Semalam, Najib turut menghadiri majlis jamuan makan tengah hari di Dataran Kompleks Pentadbiran Daerah Port Dickson dan majlis mesra rakyat serta pelancaran Kempen Kesedaran Sayangi Warga Emas di padang awam Taman Desa Rhu, Seremban pada sebelah petang.

2 comments:

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Ahmad Shukri Mokhtar said...

tidak sabar rasanya nak menghancurkan impian seorang peliwat wal israeli al biseksual LGBT., HAPUSKAN ANU ISRAEL DAN KONCO KONCONYA

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...