PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Monday, January 30, 2012

PEMIMPIN PAKATAN PR ADALAH SAMPAH MASYARAKAT..!!!

AKHIRNYA PEMIMPIN BN JUGA ADALAH PENYELESAI MASALAH RAKYAT

Nama pun pakatan sampah, sebab tu pakatan PR memimpin pun macam sampah masyarakat. Janji tak pandai nak tunaikan, cuma pandai buat janji saja. Itulah pakatan sampah namanya sebab mengumpul semua bahan buangan sebab mempunyai tabiat buruk, harus diingat tu, ketua memimpin pakatan PR pun pemimpin buangan UMNO.

Sebab tu cara mereka memimpin rakyat macam sampah masyarakat, baca pendedahan dibawah..


PEMIMPIN SAMPAH PAKATAN PR YANG HANYA PANDAI BUAT JANJI 

PETALING JAYA - 29 Januari 2012 - Sebanyak 57 keluarga di Kampung Bunga Raya dekat sini melakukan mogok lapar hari ini, sebagai bantahan terhadap kerajaan Selangor yang gagal mengotakan janji pilihan raya umum lepas, untuk menyediakan rumah baru kepada mereka.

Memulakan mogok lapar pada 9 pagi, keluarga yang mengandungi lebih 100 anggota itu mendesak untuk bertemu pegawai kanan kerajaan negeri dan pusat bagi menyelesaikan isu yang berlarutan sejak hampir empat tahun tersebut.

Mereka memberitahu Bernama, Ahli Parlimen kawasan Subang dari Parti Keadilan Rakyat, R. Sivarasah telah menjanjikan setiap keluarga akan mendapat rumah baru di Jalan Pluto menjelang 2010.

"Kami diberitahu akan dapat menyambut Deepavali di rumah baru kami pada 2010, tapi itu tinggal mimpi...tiada apa yang dilakukan setakat ini. Itu cuma janji kosong Sivarasah.

"Projek perumahan yang bermula 2008 telah terbengkalai sehingga sekarang," kata Naib Presiden Pertubuhan Perikatan Prihatin Malaysia, R. Balan di sini.

Keluarga terbabit mengakhiri mogok lapar mereka kira-kira 4.30 petang dengan ketibaan Anggota Dewan Undangan Negeri Paya Jaras Datuk Muhammad Bushro Mat Johor dan Setiausaha Politik Perdana Menteri, Datuk Shafei Abdullah yang berjanji untuk membantu.

Turut menemui keluarga terbabit Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Selangor Datuk Seri Noh Omar.

Mengulas lanjut, Balan berkata pemaju pertama projek perumahan itu diisytihar bankrap dan melarikan diri, manakala pemaju kedua pula menipu dengan menggunakan campuran 'polisterin' untuk membina dinding rumah, menyebabkan penduduk membantah.

"Halangan terbabit menyebabkan sesetengah daripada kami berhenti membayar balik pinjaman menyebabkan kami disenarai hitam oleh bank," katanya menambah mereka telah membuat laporan polis terhadap pemaju dan juga Ahli Parlimen Subang, namun tidak ada tindakan diambil.

Ketua kampung S. Perumah, 62, pula berharap kerajaan persekutuan akan membantu mereka memandangkan semua keluarga terbabit telah hidup dalam keadaan bekalan air dan elektrik yang tidak sempurna sejak 18 tahun lalu.

"Kami perlukan penyelesaian segera kerana kerajaan negeri tidak membantu kami. Kami mahu kerajaan pusat membantu," katanya.


- SUMBER SH

Jikalau UMNO adalah sebuah parti tak baik, maka Anwar adalah bahan buangan UMNO, jadi Anwar adalah lebih teruk daripada UMNO. Itulah cara Anwar mendidik pemimpin Pakatan PR memimpin, macam sampah..!!!

Jika Anwar benar, kenapakah beliau tak bertindak...

(1) menyaman mereka yang telah mendedahkan sikap buruk perangainya berkaitan hobi seks luar ta'bie dan pendedahan seks dengan perempuan China..?? Jawapannya, Anwar tidak berani..!!

(2) bersumpah dengan nama "Allah Ta'ala" yang bahawasanya Anwar tak terlibat dengan segala kegiatan salahlakunya yang telah dibuktikan benar sama sekali, siap bukti sekali..??

Jawapannya, Anwar tetap tidak berani dan ketakutan dalam bab ni...!!!

3 comments:

Nam Ron said...

Tindakan DS Anwar memang tepat apabila:
(1) tidak menyaman orang2 yang menuduh beliau rendah moral kerana bukan class beliau menyaman orang yang bebal dan dungu tahap sial yang tak tahu apa2....
(2) Tidak bersumpah lahanat seperti yang najib buat kerana tak ada dalam hukum islam menyebut kena sumpah lahanat!...Tapi najib berpegang pada kitab 'Jibmah'... dimana surah A-Jibtuya ayat 13 membolehkan sumpah tersebut...

Anonymous said...

tidak menyaman bermaksud tak berani nak saman sebab perkara tersebut adalah benar dan Anwar di pihak yang salah. Bolh ke Anwar nak menegak benang basah?? Tu sebab Allah tak restu Anwar jadi PM..

Anonymous said...

Lepas CIBAI kena TIBAI, kita tambah CABAI!!! CABAI-Cintai Agama Bangsa berAkhlak Islam.
Allahuakhbar!!!
Moga Allah telanjangkan keburukan pemimpin yang memainkan hukum ALLAH dan memporakperandakan manusia pimpinannya!!

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...