PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Thursday, November 17, 2011

ADAKAH BOB LOKMAN SETARAF ALIM ULAMAK..??



Apa maksud sebenar Bob Lokman ni memurtadkan rakyat Johor Ulu Tiram yang bekerja di Singapura..?? Adakah maknanya penduduk tersebut seharusnya tukar pekerjaan mereka dengan mencari kerja yang baru di Johor.

Bagaimana cara agaknya si Bob Lokman ni berfikir, dulu dipersalahkan kawan dan sahabatnya kerana Bob Lokman menjadi jahil dizaman brutalnya dahulu. Dipersalahkan pula kerajaan kerana anaknya menjadi kurang sopan dan jahat tingkahlaku, tetapi kini pandai nak memurtadkan orang Johor yang bekerja di Singapura pula.

Apa yang cuba dibuktikan oleh Bob Lokman ni, adakah oleh kerana beliau menyertai PAS akan jadi selesai segala dosa yang dilakukannya dizaman jahilliahnya..?? Baru je setahun jagung dah pandai nak beri ceramah sehingga Mufti Perak Harussani dipersalahkan juga.

Hebat sangat ke ilmu agama Bob Lokman ni berbanding Mufti Perak Harussani yang betul kita kenal dengan ajaran agama..??

Kata Bob Lokman...

Hujahnya "Kerja di Jurong Singapura,duduk Ulu Tiram,Jam 5 pagi dah keluar dari rumah,7 pagi dah sampai tempat kerja.Berapa lama 10 tahun dah mereka tak sembahyang subuh?"

Ujarnya lagi "10 tahun tak sembahyang subuh shiekh!! , pergi kerja 5 hari seminggu kemudian cuti hari Sabtu dan Ahad barulah dia(rakyat Johor) qado , dia qado tidor hingga bangun paling awal tu pun sampai 10 pagi!!"

Katanya lagi "dalam tauhid termasuk dalam bab riddah perbuatan murtad adalah perbuatan dia(rakyat Johor) Habis semua jatuh murtad kemudian tak payahlah nak pergi jumpa Mufti Perak Harussani nanti dia kata pulak tak apa sebab tak tau diri dah jatuh murtad"


Maka kesemuanya dihukum murtad.Begitulah penghinaan dan dihukum murtad terhadap rakyat Johor. Bob Lokman beranggapan beliau sudah setaraf alim ulamak dengan hanya menyertai PAS kemudian sudah boleh mengkafirkan orang lain.

SETERUSNYA
KLIK DISINI

6 comments:

Anonymous said...

Bok lockman perasan dia hebat !!

wak-labu said...

Ari ni kat Makaysia ulamak dah tak rira taraf - yang ada cuma ulamak PAS dan ulamak UMNO.

Cuma ulamak UMNO sahaja bertaraf ulamak.

Anonymous said...

Satu soalan kepada As-Sheikh Bob Lokman.

1. Bab air dah habis belajar ke?

Anonymous said...

ko tahu ker bob,,org yg kerja di spore tu solat ker tidak?main ckp sedap mulut jer nak murtad kan org...tgk diri sendiri dulu...

johnlabu said...

link tuan saya pautkan dengan blog saya, tolong pautkan link saya dengan blog tuan:
http://si-putar-alam.blogspot.com/

Gelombang Rakyat said...

Da link blog kau bro..

Sory.. aku da lama link blog ko.. tapi baru lepas tukar templete so ada error skit kt blog list

There was an error in this gadget

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...