PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Friday, July 8, 2011

SEORANG PENAGIH DADAH MENAHAN 30 ORANG KANAK-KANAK SEBAGAI TEBUSAN

GAMBAR HIASAN

MUAR 7 Julai  - “Cikgu bunuh saya, sebelum saya bunuh cikgu dan kesemua kanak-kanak ini.” Itu antara ugutan lelaki, berusia 30 tahun yang menahan 30 orang kanak-kanak berusia tiga hingga lima tahun dan empat orang guru wanita dalam satu drama tebusan selama lima jam di Taman Asuhan Kanak-kanak Serikids, Taman Cemerlang, Sungai Abong di sini hari ini.

Lelaki yang dipercayai seorang penagih dadah itu membuat ugutan tersebut ketika pengetua taman asuhan itu, Tee Sew Tuan cuba memujuknya menyerah diri kepada polis.

"Dia meminta pengetua membunuhnya, kalau tidak dia akan membunuh kami semua,” cerita Norazah Mohd. Shah, 23, salah seorang daripada empat orang guru wanita yang turut dijadikan tebusan lelaki tersebut.

- BERNAMA

ULASAN KL BOYZ

Ini lagi satu penyakit sipenagih dadah yang sudah hilang pertimbangan dalam dirinya. Tindakan akan memudaratkan diri sendiri, satu contoh orang hilang akal apabila tertekan terhadap sesuatu sebab yang sebenarnya boleh diselesaikan cara baik.

Agaknya mamat ni dah salah makan barang kot, tu sebab jadi macam ni...!!

3 comments:

Anonymous said...

Semenjak pengunaan Matadon diperkenalkan utk tujuan rawatan, makin bertambah teruk penagih2 di negara kita, dia orang bukan nak pulih tapi menjadikan Matadon sebagai kekebalan dari ditangkap dimana jika mengambil dadah lain dan disulam dengan Matadon maka urin test keputusan "Negatif". Pihak Kem.Kesihatan patut menarik balik penggunaan Matadon ini.

GMizzle said...

fuckn crazy

ril said...

OK SAYA DAH IN LINK MU KAT BLOG SAYA,,KAMU IN LINK BLOG SAYA KAT BLOG KAMU YA
http://kedaibajuborong.blogspot.com/

There was an error in this gadget

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...