PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Saturday, February 26, 2011

SIMBOL PKR DAN DAP DIHARAMKAN DIMERLIMAU DAN KERDAU
PKR dan DAP dilarang mempamerkan simbol parti mereka kerana ia adalah pertarungan diantara PAS dan BN. Ketetapan itu dibuat oleh Pengerusi Suruhanjaya Pilihanraya (SPR), Tan Sri Abd. Aziz Mohd Yusof kerana ketiga-tiga parti itu masih belum didaftarkan sebagai sebuah parti perikatan politik yang sah.

Konvensyen dan ulang tahun parti dah buat tapi masih tak berdaftar lagi sampai sekarang sebagai sebuah parti perikatan politik yang sah. Penuh dengan janji-janji manis dan pembohongan, sampai sekarang masih tidak menunaikan janji terdahulu terhadap rakyat.

Ia amat berbeza dengan Barisan Nasional (BN) yang telah berdaftar sebagai satu perikatan sejak beberapa tahun dahulu lagi. Walauapapun mereka boleh memamerkan wajah-wajah pemimpin mereka dalam poster, bendera, kain rentang dan tisu tandas semasa berkempen.

Namun simbol parti PKR dan DAP tetap dilarang.dipamerkan di Merlimau dan di Kerdau.

3 comments:

Ular Menyusur Akar said...

Kenapa gitu? Ruginya tak dapat tenggok pakcik, abang dan akak mengarak bendera DAP. Walau apa pun, UMA tetap letak gambar gambar mereka di side banner blog UMA. Zalim!!!

pok nik, cepat cepat dye semula bendera pas tu. Warna hijau dia dah luntur dok lama sangat simpan dalam laci. Bendera lain dah tak boleh pakai.

Azman Md Safiee said...

Jom ke PRK Merlimau: kami ada 2 Rumah Penginapan di Jasin utk disewa. 0123736548 http://jasinhomestay.blogspot.com/

Anonymous said...

blog ko mcm cibai.. ko tau x?
komen kat youtube bukan main, rambut pjg la mcm pontianak la ada hati nk pelihara anak la. bodo punya anjing kerajaan. ko percaya laa anjing2 yg duk fitnah2 duk tipu rakyat tu.. ape laa bodoh sangat, sampai sanggup nk edit gmbar tunjuk ulama doa kt lim guan eng.. Lu orang penang ka? gua orang penang, gua percaya org melayu lagi bagus bawah lim guan eng dripada koh tsu koon org bn yg ko sembah tu. bangsat!

There was an error in this gadget

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...