PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Friday, February 18, 2011

PEMBANGKANG BUAT FITNAH DI MERLIMAU


Kita tengok saja Pakatan Rosak di Merlimau nanti, oleh kerana kegiatan mereka ni selalu saja nak mengadakan cerita yang mengarut-ngarut, terus akan memutar belitkan pelbagai rekod kecemerlangan BN dengan membuat pelbagai fitnah dan tomahan sebagai bahan dan umpan untuk meraih sokongan menjelang Pilihanraya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Merlimau pada 6 MAC ini.

Sejak kebelakangan ini, isu yang dibangkitkan Pakatan Rosak (PR) dalam beberapa ceramah mereka adalah pembohongan yang tidak berasas, tanpa menyatakan bukti dalam memperkatakan sesuatu. Sebenarnya Pakatan Koyak Rabak (PKR) ni sememangnya irihati melihat segala percapaian Barisan Nasional (BN) selama ini, sebab tu lah mereka membuat fitnah yang bukan-bukan.

Pilihanraya Kecil DUN Merlimau ni juga pasti tidak terlepas daripada pembohongan, fitnah dan memesongkan fakta daripada Pakatan Rosak, pasti akan dicanang segala fitnah dan tomahan yang tak berasas.

Tetapi Pakatan Rosak harus ingat bahawa orang Melaka tidak mudah terpengaruh dengan propaganda dan agenda yang ditaburkan kerana rakyat semua sudah tahu dan menerima pelbagai manfaat hasil perjuangan berterusan kerajaan BN.

Kebanyakan rakyat juga telah sedar, ramai pemimpin-pemimpin tertinggi, ahli-ahli Pakatan, blogger-blogger pro pembangkang dan peguam-peguam yang membela Ketua Pembangkang, Anwar telah mengambil langkah meninggalkan parti Pakatan Koyak Rabak yang tak mendatangkan faedah lansung kepada masyarakat, yang dijangka bakal berkubur pada hujung tahun ini.

1 comment:

Anonymous said...

JAGALAH KESUCIAN SEMUA RUMAH-RUMAH ALLAH DISEPANJANG PRK

• Kepada semua pihak yang berkuasa tempatan kawasan yang berlangsungnya PRK dan kawasan sekitarnya (seperti JKKK, RELA, J/K Masjid & Surau, Ketua-ketua Kampung, Peghulu, Majlis Daerah, POLIS, Persatuan Belia dan sebagainya.

• Saya, selaku pemerhati bebas setiap PRK menyeru semua pihak bergembeling tenaga untuk mengawal segala Masjid, Surau atau Madrashah dari dijadikan puast penempatan gelandangan sempanjang berlangsungnya PRK.

• Dalam beberapa PRK yang lepas, saya mendapati ramai golongan gelandangan bermehrajalela mendiami RUMAH-RUMAH ALLAH sebagai pusat gelandangan mereka. Kesucian RUMAH-RUMAH ALLAH dicemari dengan kelakuan-kelakuan buruk mereka sepanjang mereka bergelandangan di RUMAH-RUMAH ALLAH.
• Mereka sesuka hati merokok, menjamu selera, berbual kosong dengan kuat, berpakaian kurang sopan (memakai tuala mandi keluar masuk RUMAH-RUMAH ALLAH, mengganggu ahli kariah untuk beribadat, mengotori bilik air dan dewan wuduk (sehingga ada yang menjadikan dewan wuduk tempat mandi), menganggu jema'ah wanita dan sebagainyan.

• Mereka sesuka hati menjadikan RUMAH-RUMAH ALLAH sebagai HOTEL PERCUMA mereka dengan alasan mereka adalah musafir fi'sabillillah. Mereka ini sebenarnya bukan musafir fi'sabillillah tetapi gelandangan dari parti-parti politik yang berjuang untuk kelangsungan parti politik mereka.

• Mereka juga tidak segan - silu menghalau J/K RUMAH-RUMAH ALLAH yang mengingatkan mereka supaya menjaga kesucian RUMAH-RUMAH ALLAH.

• Sekian sahaja harapan saya semoga semua musafir yang menumpang munaikan kewajipan bersolat di RUMAH-RUMAH ALLAH dapat beribatat dengan khyusu’.

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...