PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Saturday, April 14, 2012

DAH MEMANG TABIAT ORANG PAS KUAT BERBOHONG..!!!

Nurul Halimin (kiri) dikatakan menjadi isteri kedua kepada Sham (kanan).
Malas lah nak komen banyak kat Kamikaze yang masuk PAS ni, kononnya dah bertaubat dan nak jadi baik dan menyalahkan kerajaan diatas perbuatan "rock" nya yang lampau. Macam Anjing lah pula, kalau terjumpa tulang, tak dijilat tak sah..!!!

Pakai je serban tetapi masih mengamalkan sikap membohong..!!!

PETALING JAYA: Keluarga Nurul Halimin yang didakwa isteri kedua kepada Sham (Kamikaze) terkilan apabila gitaris itu masih enggan mengakui dia sudah bernikah dengan wanita berkenaan.

Sumber terdekat keluarga tersebut berkata Sham yang kini bergelar pendakwah bebas bersikap tidak jujur kerana sehingga kini masih menafikan pernikahan mereka yang telah berlangsung pada 16 Januari lalu.

"Memang benar Sham dan Halimin sudah bernikah tetapi kenapa dia masih lagi menafikan hal tersebut?

"Bukankah perkahwinan itu satu berita yang perlu diberitahu kepada umum agar ia tidak menimbulkan fitnah?

"Keluarga Halimin sedih apabila dia bersikap sedemikian sedangkan dia seorang pendakwah. Bukan itu caranya dia mengendalikan masalah," katanya kepada mStar Online di sini Jumaat.

Pada Januari lalu, kisah mengenai Sham menjadi tumpuan apabila dia dikatakan sudah beristeri dua.

Hal tersebut membuatkan Sham tampil dan menafikan status berkenaan dan meluahkan rasa kecewa dengan gosip yang melanda.

Bagaimanapun pada Khamis, sebuah blog hiburan mendedahkan wajah isteri baru Sham yang merupakan janda anak satu .

Tambah sumber itu lagi, sikap Sham yang tidak bercakap benar itu membuatkan Halimin tertekan dan terasa seperti diabaikan kerana menyembunyikan status perkahwinan mereka.

"Sebelum berkahwin, macam-macam janji yang dia katakan kononya ingin menjelaskan perkahwinan itu kepada isteri pertamanya, Farazila, tetapi sehingga kini wanita itu belum diberitahu lagi," ujarnya.

Sementara itu, Sham yang membuat kenyataan menerusi laman Facebook miliknya malam Khamis masih lagi menafikan perkahwinan keduanya itu dan meminta semua pihak menghentikan fitnah mengenainya.

"Tolong faham saya ada keluarga yang begitu terguris dan berkecil hati dengan fitnah yang berulangkali dipaparkan tanpa rasa bersalah.

"Bagaimana agaknya perasaan anda sekiranya hal itu berlaku kepada keluarga anda?" Katanya.

9 comments:

Anonymous said...

Senang je.. keluarkan gambar masa akad nikah tu... uploadkan video sekali kalau ada... senang cerita..

Anonymous said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous said...

www.royalcapinc.com ...modal rm48 je..nak produk pun ada, usaha buat networking, makan duit halal kalau malas tunggu je income pasif.

kluangman said...

Menikah tetapi tidak mengaku, apakah tidak jatuh talak?

Anonymous said...

Pandai menipu adalah salah satu kriteria wajib utk jadi pendakwah PAS. Mereka maksum, dosa2 mereka boleh Nik Ajis ampunkan.

Anonymous said...

la ada pulak kempen melabur adooii ii tak boleh caya langsung jangan caya mula aje umtumg lepas 2 bulan bungkus melayu jangan mudah terpedaya skim macamni

Anonymous said...

Kalau BENAR apa yg dikatakan oleh Nurul Halimin, aku rasa Sham Kamikazi ni adalah sorang yg munafik sebenarnya.

Apa keinsafan yg membawa dirinya sedar sedangkan perkara benar cuba dinafikan?.

Aku rasa elok PROPAGANZA terjah Sham ni bagi mencari kebenaran. Bab dia insaf tu hal lain,Di situ kita boleh saksikan kebenaran, kita tgk reaksinya sekiranya dia adalah dipihak yang benar.

Bab dia jadi kaki rock dulu, jgn salahkan kerajaan ler...Rock tu budaya yg korang bawak. Bila dah insaf jgn lah kerajaan disalahkan. Salahkan diri sendiri pasal dulu ko jahil. Bila dah insaf sepatutnya bersyukur pasal tak terus hanyut. Bukanya mencari kesalahan org lain.

Kalau meletakkan kesalahan pada org lain diatas kesilapan kita dahulu, aku rasa diri kita sebenarnya belum menikmati erti keinsafan yg sebenar.

Cuba renung2kan kenapa diri kita jadi sebegitu dahulu. Kalau nak salahkan Kerajaan kerana tidak menyekat gejala budaya rock aku rasa ko salah. Kerajaan tak boleh halang 100%, tetapi ada hadnya. Kalau disekat maka kerajaan akan di persalahkan kerana menyekat hak kebebasan.

Sekarang kalau ko rasa diri kau insaf adalah menjadi tugas ko sekarang untuk berdakwah kepada mereka2 yg masih lagi hanyut ni. Jangan ler berceramah pada mereka2 yg tidak terlibat, beri ceramah kepada rakan2 ko yg masih lagi hanyut tu. Rasullullah dulu berdakwah kepada mereka2 yg tidak mengetahui ajaran islam. Ko boleh ler berdakwah terhadap mat2 rempit, peminat2 fanatik rockers, baru afdal. Ni kalau setakat nak berceramah nak cari publisiti, aku rasa tak betul tu....

Anonymous said...

post la gambar nikah.. jgn sembang je kencang.. xkan masa nikah xde sorang pun yang ambil gambar.. orang kampung miskin pun ada gambar nikah dorang.. lagi pulak bekas artis.. kalau setakat edit gambar boh sebelah2, budak tadika pun boleh buat.. xkan tahap mcm budak tadika admin ni buat untuk jadikan bukti dorang dah berkahwin.. penipu bebenor la..

Anonymous said...

Woi bangang..! kalau malas nak bagi fakta, x yah lah jadi blogger, tukang kenun pun boleh jadi blogger kalau malas mcm neh.. barua umno!!

There was an error in this gadget

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...