PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Saturday, August 6, 2011

RUPANYA INI YANG DISELINDUNGKAN KHALID GAGAP..!!!KUALA LUMPUR: Beberapa individu beragama Islam yang menyertai aktiviti keagamaan di sebuah gereja di Seksyen 13, Petaling Jaya, ketika pegawai Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) membuat pemeriksaan malam kelmarin, hanya sebahagian kecil yang berjaya dikesan, manakala sebahagian besar golongan itu dipercayai menyertainya secara sembunyi atau ‘bawah tanah’.

Kebanyakan mereka terdiri daripada kaum Melayu dan golongan mualaf yang menyertai kumpulan berkenaan disebabkan kesempitan wang untuk menyara diri dan keluarga serta gagal mendapat bantuan daripada pihak berwajib.

Mereka menyertai kegiatan keagamaan berkenaan secara senyap-senyap di premis persendirian termasuk rumah kedai dan dewan komuniti, bukan saja di Lembah Klang, malah pergerakan ‘bawah tanah’ ini sudah berkembang di seluruh negara termasuk di Kelantan dan Terengganu.

Ia didedahkan sendiri seorang wanita Melayu yang mengikuti kumpulan itu sejak lebih setahun lalu, selepas dibelenggu masalah kewangan sehingga tidak mampu membiayai keperluan seharian.
Katanya, pendakwah kumpulan berkenaan membantu mereka dengan memberi seberapa banyak wang diperlukan dan selepas itu, mereka memujuk individu yang sudah diberi bantuan menyertai program keagamaan mereka.

Apa yang Khalid gagap cuba selindungkan ini..?? Khalid gagap sepatutnya menghindari perkara sebegini berlaku di Selangor, tetapi Khalid gagap sendiri ingin sembunyikan hal sebegini pula.

1 comment:

Salahaddin said...

Untuk menutup malu dan dosanya sebagai Amirul Mukminim negeri Selangor Darul Ehsan, Khalid mengarahkan semua exco Kerajaan Negeri Selangor daripada PR tidak memberi komen apa-apa berkenaan serbuan yang dilakukan oleh JAIS ke atas kegiatan gereja Selangor ini dalam aktiviti mereka memerangi Islam. Sampai bilakah mereka daripada DAP akan berdiam diri? Deringan demi deringan telefon dari pemimpin-pemimpin Kristian dan DAP sedang diterima oleh Khalid dan tidak mustahil juga ibadah beliau dalam bulan Ramadhan ini akan terganggu kerana dia terpaksa bersemuka dengan mereka-mereka ini untuk menyatakan alasan dan memohon maaf bagi pihak JAIS dan umat Islam di Selangor.

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...