PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Friday, January 14, 2011

SHAMSUL NAK LAWAN DEBAT DENGAN KHAIRI


Ketua Angkatan Muda Keadilan Malaysia, Shamsul Iskandar Mohd Akin sedia berdebat dengan Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin berhubung Pelan 100 Hari Pakatan Rakyat. Beliau mengikuti perkembangan mengenai cabaran debat Datuk Seri Anwar Ibrahim ke atas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengenai isu isu ekonomi khusus mengenai Pelan 100 Hari Pakatan Rakyat vs Program Transformasi Ekonomi Kerajaan (ETP). Namun, katanya sangat mendukacitakan apabila Najib kelihatan berdolak dalih dalam cabaran itu, dengan mengandaikan debat ini sekadar ‘membuang masa’ beliau.

“Mungkin beliau kurang arif bahawa budaya debat polisi seumpama ini merupakan amalan puluhan tahun lampau yang diamalkan pemimpin negara-negara maju seperti Amerika Syarikat dan United Kingdom,” ujarnya dalam satu kenyataan. Tambahnya, lebih mengejutkan apabila Khairy Jamaluddin pula yang kelihatan begitu bernafsu untuk berdebat dengan Datuk Seri Anwar.

Ini, ujarnya ternyata pelik kerana sudah puluhan cabaran debat yang dikeluarkan oleh Angkatan Muda Keadilan Malaysia (AMK) kepada beliau tetapi tiada satupun yang bersahut. Harus diingat, katanya berdasarkan beberapa prestasi Khairy di dalam rancangan forum-forum sebelum ini, nyata beliau belum sampai ke tahap untuk berhadapan dengan tokoh seperti Anwar.

“Justeru, atas kapasiti Ketua AMK, dengan ini secara rasmi menawarkan platform debat Pemuda satu lawan satu di antara saya dan Khairy, yang saya percaya lebih cocok dan sesuai dengan mengambil kira kapasiti kami selaku ketua sayap pemuda Umno dan Keadilan,” tegasnya.

Menurutnya, surat pelawaan rasmi telah dikeluarkan kepada Khairy dan menyeru rakyat Malaysia mendoakan agar ahli Parlimen Rembau itu tidak berdolak dalih untuk menyahut cabaran debat tersebut.
 -- HARAKAH DAILY

Shamsul ni nak tunjuk teror la tu.....!!!! berfikir sampai dahi licin...nak berdebat konon...!!!

5 comments:

Anonymous said...

betul ke saudara akan berdebat degan khairi??? sebaiknya jangan lah berdebat atau bertelingkah sesama kita. Yang terbaik Anwar tak perlu berdebat, cuma kita minta dia sahut cabaran Ummi hafilda dan Tuan Hj Saiful. Itu saja kita nak. habis setel problem. Kan mudah...cuma bagi pandangan saja.

Bahtera Merdeka said...

Bila dah tak mampu nak penuhi janji2 kosong...Nuar berahin cari jalan lain untuk tarik perhatan org ramai.

Kaki pembohong tidak akan kehabisan modal kerana dunia berbohong ini sangat luas.

Anak isteri, keluarga, sanak sedara, rakan2...semuanya habis dibohongi oleh Nuar Berahim.

Kita akan terus berdepan dengan bekas banduan yang semakin nazak ni.

KL BOYZ said...

memang Anwar dah terdesak...!!!

Anonymous said...

salam semua..sokong ketua amk dan ketua pemuda berdebat secara terbuka dan gentlement..tp saya rasa la ketua amk tu akan terguling dikaki khairy, hihi..

Anonymous said...

Biau benau Ketot.....takot terkoncing laiee yo!!

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...