PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Tuesday, December 7, 2010

ADUN SEKINCHAN NG SUEE LIM AKAN DISAMAN - DATUK SERI DR MOHAMAD KHIR TOYO


Bekas Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Dr Khir Toyo menjelaskan bahawa akan tetap meneruskan saman fitnah terhadap Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN ) Sekinchan, Ng Suee Lim berhubung Isu pemilikan banglo miliknya di seksyen 7,Shah Alam.

Biarpun dituduh atas tuduhan memperolehi 2 lot tanah dan sebuah rumah yang bernilai RM6.5 juta,hanya dengan harga RM 3.5 juta, tindakan saman terhadap Ng Suee Lim akan diteruskan kerana dakwaan itu berbaur fitnah katanya.

Pada Januari 7 lalu,Mohamad Khir menfailkan saman yang tidak dinyatakan jumlahnya atas dakwaan Suee Lim telah memfitnahnya berhubung isu banglo mewah di seksyen 7,Shah Alam.
Artikel yang didakwa berbaur fitnah itu telah disiarkan oleh sebuah akhbar bertarikh 7 Julai 2009.

Mohamad Khir sebagai pelantif menuntut gantirugi am,teladan dan teruk selain memohon perintah injunksi bagi menghalang defendan atau ejennya daripada terus mengeluarkan kenyataan berbaur fitnah terhadapnya.

Bagaimanapun Bekas Menteri Besar Selangor,Datuk Seri Dr Khir Toyo berpuas hati kerana dapat membuktikan bahawa rumah banglo miliknya bukan berharga RM24 juta seperti didakwa Ahli Dewan Undangan Negeri ( ADUN ) Sekinchan, Ng Suee Lim.
Beliau berkeyakinan tinggi kepada sistem perundangan negara berhubung tuduhan itu dan percaya kes akan dibicarakan segera.

1 comment:

blogenstarz said...

Salam;
linkkan
http://blogenstarz.blogspot.com

Perjalanan masih jauh dan berliku....

There was an error in this gadget

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...