PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Thursday, August 9, 2012

INILAH SIKAP KURANG AJAR HASIL DIDIKKAN PUAK PR..!!!


Inilah agaknya hasil cara didikkan PR mengajar puaknya agar terus membenci pihak berkuasa, kelakuan sebegini banyak dilakuakan semasa perhimpunan "Bersih" 3.0 dulu. Sehingga menyebabkan kereta peronda polis terbabas dan melanggar tembok SOGO Shopping complex.

Persoalannya, kenapa kah peserta bersih 3.0 yang banyak melakukan perkara tersebut dibiarkan terlepas daripada hukuman kerana menghalang pihak berkuasa melakukan penguatkuasaan. Sehingga ada pihak polis disepak terajang oleh puak PR seperti kelakuan binatang.

Sepatutnya mereka dikenakan hukuman setimpal dengan kelakuan biadap mereka mengganggu tugas pihak berkuasa menjalankan tugas mereka demi menjaga keamanan negara.

Siapakah harus bertanggungjawap kerana merosakkan dan memecahkan kereta peronda polis dan menganiaya pemandu polis tersebut..??

Sehingga kini penjenayah tersebut masih terlepas dengan tindakan melulu mereka merosakkan kereta peronda yang takda kena mengena dengan perhimpunan merusuh "Bersih" tempohari.

Kenapakah syaitan-syaitan perosak tu dibiarkan terlepas begitu saja tanpa diberikan pengajaran terhadap perbuatan mereka..?? Baca Seterusnya KLIK DISINI


Penganggur didenda RM3,000 halang tugas penjawat awam

NIBONG TEBAL 9 Ogos - Seorang penganggur didenda RM3,000 atau penjara enam bulan oleh Mahkamah Majistret di sini hari ini kerana menghalang tugas penjawat awam pada 5 Ogos lepas.

Majistret Mohamed Aznin Mohamed Ariff menjatuhi hukuman itu terhadap M.

Moganadass, 19, yang mengaku salah setelah pertuduhan dibacakan terhadapnya.

Dia dituduh membaling topi keledar ke arah cermin hadapan kereta peronda polis dengan niat menghalang tugas seorang anggota polis, Murat Muhamad Yusof yang sedang melakukan rondaan.

Kesalahan itu dilakukan 5 Ogos lepas pada pukul 1.15 pagi di Jalan Jawi Jaya 7, Taman Jawi Jaya, Sungai Jawi, Nibong Tebal.

Pertuduhan dibuat mengikut Seksyen 353 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara tidak melebihi dua tahun atau denda atau kedua-duanya sekali.

Pendakwaan dilakukan oleh Timbalan Pendakwa Raya Sariza Ismail manakala tertuduh tidak diwakili peguam. - BERNAMA

No comments:

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...