PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Wednesday, July 4, 2012

ANWAR NAK BERSARA JIKA GAGAL JADI PM..!!!


Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim membayangkan, beliau mungkin bersara daripada politik sekiranya Pakatan Rakyat tidak berjaya merampas Putrajaya dalam pilihan raya umum akan datang.

Anwar yang sering dirujuk sebagai “perdana menteri dalam penantian” itu berkata, beliau mungkin “kembali mengajar” jika Pakatan tidak berjaya ke arah itu, lapor Financial Times semalam.

“Kita persembahkan manifesto, dasar-dasar kita, dan sudah tentu sekiranya diberikan mandat, saya teruskan, atau pun saya akan fikirkan kembali untuk mengajar,” beliau dipetik sebagai berkata dalam wawancara dengan akhbar itu.

Akhbar yang beroperasi daripada London itu juga memetik Anwar sebagai mengakui, pilihan raya umum ke-13 “mungkin” menjadi peluang terakhirnya untuk menjadi perdana menteri.

Dalam masa yang sama, harian yang diedarkan di seluruh dunia itu menulis, Anwar, 65, kelihatan “letih” untuk seseorang yang mencari peluang terbaik mentadbir negara.

Anwar sebelum ini dilaporkan berkata, beliau yakin akan berlaku pertukaran kerajaan dalam pilihan raya umum akan datang.

Lebih baik Anwar ni bersara sekarang, makin lama ketua pembangkang ni mengidam nak jadi PM makin rosak akhlak orang Malaysia dimata dunia..!!!

3 comments:

Anonymous said...

Tidak sempat jadi PM entah-entah dapat MENTAL dan masuk WAD Tanjung Rambutan atau Hospital Bahagia Tampoi....Ada juga jadi penghibur lara para penghuni disitu....Tapi Awas....! kena kurungan tmpat lain nanti habis dia sondool warga mental. Oleh JJ spy.

Anonymous said...

Teringat kat pork nick cabar Mahathir - you jump, i jump- Mahathir jump, pork nick buat u-turn tak jadi jump nak jadi PM. Last2 pork nick jadi mahafiraun.

CAK said...

BAGUIH LA..DAH TUO..BWK2 LA BTAUBAT

There was an error in this gadget

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...