PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Sunday, August 28, 2011

CONTOHILAH PEMIMPIN INI WAHAI PAKATAN PEMBANGKANG OOIII...!!!Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini menyampaikan zakat kepada 5,000 orang kurang berkemampuan di Dewan Konvensyen Sultan Haji Ahmad Shah di sini.

Mereka terdiri daripada orang miskin, ibu dan bapa tunggal, anak yatim serta orang kurang upaya (OKU) yang tinggal di daerah itu.

Beliau sebelum itu menerima wang zakat sumbangan Bank Rakyat yang diwakili Pengerusinya, Tan Sri Syed Jalaludin Syed Salim diikuti Pengerusi Amanah Raya Berhad, Datuk Dusuki Ahmad.

Turut menyumbang, Pengerusi UDA Holdings, Datuk Nur Jazlan Mohamed; Pengerusi Tabung Haji, Tan Sri Abi Musa Mohd. Nor; Ahli Lembaga Pengarah Affin Islamic Berhad, Datuk Seri Abdul Aziz Abdul Rahman dan wakil Permodalan Nasional Berhad, Datuk Zainal Abidin Pa'wan

Seorang ibu tunggal, Zawiyah Awang, 83, bersyukur kerana sejak menjadi penerima zakat bagi Parlimen Pekan sebanyak RM250, dia kini mampu membeli baju raya malah dapat menyediakan juadah lebaran.

"Sebelum ini, saya terpaksa berjimat cermat dengan wang bantuan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) iaitu sebanyak RM300 sebulan,'' katanya yang berasal dari Kampung Merchang kepada pemberita selepas menerima sumbangan zakat daripada Perdana Menteri.

Selain Zawiyah, anaknya, Robiah Ibrahim, 55, yang juga ibu tunggal turut terpilih menerima bantuan zakat itu. - UTUSAN MALAYSIA

Contohilah pemimpin sebegini wahai pakatan pembangkang PR, asyik tahu nak membangkang sahaja. Jikalau membangkang pun biarlah yang dapat menguntungkan rakyat, bukanlah membangkang hanya sekadar nak mendapat nama saja.

Banyak sangat pemimpin pakatan haram PR yang membangkang isu derma-menderma sebegini walaupun ia adalah baik untuk rakyat Malaysia. Bukankah bagus jikalau perkara macam ni selalu dibuat untuk memudahkan lagi kehidupan rakyat Malaysia didalam dunia serba moden ini.

Ini tahunya asyik nak membangkang dan menyebarkan fahaman yang salah terhadap derma dan bantuan yang telah diberikan, contohi tindakan sebegini kan lagi baik.


No comments:

There was an error in this gadget

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...