PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Friday, December 10, 2010

ANWAR CUBA BUAT KALI KETIGA


Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim semalam membuat cubaan lagi bagi kali ke-3 untuk menggagalkan kes liwatnya setelah menfailkan rayuan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi yang menolak permohonannya agar seorang Hakim tersebut menarik diri daripada terus mendengar kes Liwat bekas Timbalan Perdana Menteri itu.

Pada Isnin lalu Ketua Penbangkang itu gagal dalam percubaan kali keduanya agar Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah menarik diri daripada mendengar kes liwat Anwar.Hakim tersebut menolak permohonan Anwar dengan alasan berdasarkan transkrip makamah, tidak terdapat bahaya berat sebelah pada pihaknya sehingga akan menyebabkan beliau perlu menarik diri.

Anwar mohon agar hakim tersebut menarik diri kerana mendakwa hakim tersebut tidak mematuhai prinsip keputusan Makamah Agung pada 1993 semasa menolak permohonan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya dibekalkan dengan nota klinikal 3 doktor yang memeriksa pengadu,Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Anwar 63, dibicarakan atas tuduhan meliwat Mohd Saiful Bukhari Azlan,25, di Unit 11-5-1, Kondominium Desa Damansara, No.99 jalan Setiakasih, bukit Damansara disini diantara pikul 3:01 petang dan 4:30 petang pada 26 Jun 2008.

No comments:

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...