PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Tuesday, December 14, 2010

ANWAR NAK SAMAN TUN DR. MAHATHIR

Dalam keadaan Parti Keadilan Rakyat huru-hara kerana pendedahan WikiLeaks terhadap parti PKR,Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim telah memberi arahan kepada peguamnya bagi mengemukakan saman ke atas beberapa akhbar dan mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berikutan dakwaan salah lapor berhubung pendedahan WikiLeaks.
 Sankara Nair berkata beliau telah menerima arahan itu yang berkuatkuasa hari ini daripada ahli parlimen Permatang Pauh berkenaan.“Saya tidak boleh dedahkan butirannya kerana kami masih membincangkannya. Namun saya sahkan bahawa saman ke atas Mahathir akan dikemukakan.

Ini dijangka menarik dan sedikit ironi untuk melihat sama ada Mahathir akan mendapatkan bantuan daripada 'seterunya', Lee Kuan Yew bagi membina pembelaannya lapor media massa tunggangan  PKR -  Malaysiakini.

Mahathir dan Lee, mantan perdana menteri Singapura seringkali tidak bersependapat dalam banyak perkara dan hubungan kedua-dua negarawan itu dikatakan sentiasa goyah. Walaupun Ianya menjadi pujaan anak-beranak Lim Kit Siang & Lim Guen Eng.

 Menurut akhbar Australia, The Sun-Herald, kabel Jabatan Negara Amerika yang bocor mendedahkan bahawa pegawai kanan kerajaan mengesahkan bahawa tuduhan liwat ke atas Anwar adalah akibat 'diperangkap' oleh musuhnya lapor media massa tunggangan PKR lagi.

Ia juga mendedahkan pegawai perisikan Singapura dan menteri kanan Lee Kuan Yew telah memberitahu pejabat Agensi Perisikan Australia bagi Penilaian Nasional (ONA), bahawa ketua pembangkang Anwar memang melakukan dakwaan perilaku yang sedang dihadapinya.

Dengan nada BERANI,"Tidak, saya tak fikir ada sebarang perangkap," kata Dr Mahathir.Berani ker nak saman Tun Mahathir, setakat cerita nak cover balik boleh ler......Anwar...!!!

No comments:

There was an error in this gadget

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...