PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Saturday, June 1, 2013

IDENTITI RED BEAN ARMY DAP MULA DIKENAL PASTI...!!!Red Bean Army mula kepanasan dan satu persatu mula menghilangkan diri dari alam siber sekarang ni kerana diburu sehingga kelubang cacing.

Mengikut kata Bapa 13 Mei yang mengakui mempunyai angkatan pemfitnah tidak hairan dengan berita ni, kerana kita tahu Bapa 13 Mei ni sungguh licik dan bijak mengendali tentera merahnya untuk tidak dikesan dengan semudahnya.

Walaubagaimanapun mereka ni semuanya manusia, sudah pasti ada kesilapan yang akan membuat mereka tertangkap jua. Red Bean Army DAP ni ditubuhkan untuk memecah-belahkan antara satu sama lain.

Melaga-lagakan diantara Melayu UMNO, Melayu PAS dan Melayu PKR untuk meningkatkan lagi kemarahan agar bertengkar sesama sendiri. Banyak yang tak sedar akan akaun2 palsu mereka yang sering menggunakan profile gambar Melayu dan nama Melayu tetapi memaki hamun bangsa Melayu sendiri dengan perkataan lucah dan penghinaan yang begitu teruk sekali.


Pengasas sebuah syarikat elektronik Taiwan yang merupakan rakyat Malaysia (kanan) dilihat bersama Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng ketika berkempen dalam PRU-13 lalu. Gambar ini pernah disiarkan dalam portal propembangkang Malaysiakini
KUALA LUMPUR 31 Mei - Polis telah mengenal pasti identiti beberapa individu yang bertanggungjawab merancang menggulingkan kerajaan menerusi pergerakan pasukan tentera siber Red Bean Army.

Menurut sumber, sebanyak 30 individu telah dikesan menjadi orang upahan pihak pembangkang untuk melancarkan serangan ke atas kerajaan Barisan Nasional (BN) menerusi blog, laman sosial dan YouTube.

"Identiti lima atau enam daripada jumlah itu telah dikenal pasti sejak lebih seminggu lalu dan pasukan keselamatan percaya akan menangkap mereka dalam tempoh terdekat untuk menghapuskan kegiatan kumpulan ini yang diwujudkan bertujuan memburuk-burukkan kerajaan," katanya kepada Utusan Malaysia hari ini.

Sumber berkata, walaupun pada awalnya beratus-ratus akaun Facebook dikesan menjalankan kegiatan itu sehingga menimbulkan kebimbangan rakyat Malaysia, tetapi siasatan polis mendapati itu hanya akaun palsu yang dimiliki oleh 30 individu yang terlibat.

Red Bean Army difahamkan bergerak secara siber yang mempunyai misi menggulingkan kerajaan dengan dibantu oleh pihak tertentu dalam memberi dana dan bantuan kepada mereka.

Untuk rekod, sebelum ini akhbar melaporkan berita mengenai Red Bean Army adalah tentera siber yang dipercayai ditaja oleh DAP yang ditugaskan menyerang mana-mana tokoh politik, perniagaan, ikon hiburan serta sesiapa sahaja yang dilihat mesra BN melalui media alternatif seperti blog, Facebook, Twitter dan YouTube bagi membangkitkan kebencian pengundi Cina.

Selain itu, Red Bean Army didakwa ditubuhkan untuk mencipta penipuan dan memanipulasi fakta dan menyuntik kebencian terhadap kerajaan oleh ahli yang diberi latihan oleh DAP serta dibayar gaji tetap sebanyak RM3,000 sebulan sejak enam tahun lalu.

3 comments:

Anonymous said...

Selalunya mereka ni akan study dulu lenggok bahasa blogger dan anonymous bila buat posting. Orang susah agak kalau dia buat posting pendek. Ada yang copy paste pada posting posting yang pro kerajaan dan tukar nama saja. Tapi akan kantoi buat posting panjang. Satu dua perkataan orang boleh kesan.

Anonymous said...

Kalau puak cina lambat pula polis nak bertindak. nak siasat la dsb.. kalau orang melayu macam Papagomo,terus ditahan untuk siasatan. Kenapa double standard???

Anonymous said...

bukti perlu kukuh, tidak apa lambat yg penting masyarakat kita perlu bersatu, dan jgn berpecah belah, jgn termakan hasutan yg menyebabkn kita bertelingkah. Itu kemahuan red beam army tujukan kpd kit.

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...