PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Monday, May 13, 2013

SEBAB KEDUA UNDI CINA BERUBAH MEMILIH PEMBANGKANG..!!!Inilah sebab kedua kenapa undi cina berubah kepada pihak pembangkang, seumpama duri dalam daging..!!!

Membinasakan undi di pihak sendiri agar puak cina dapat mendominasikan undi2 puak pembangkang.

Pernah juga KBC saja-saja bertanya pendapat uncle2 dari golongan Tiong Hua tentang pendapat mereka terhadap kerajaan sebelum PRU13, jawapan mereka cukup mudah, ada yg menjawap "kami tengok dulu la", ada pula yang menjawap dengan ringkas " Kami makan BIRU tapi undi MERAH "...!!!

Padahal Uncle2 ni sedang sedap makan makanan yang disajikan daripada Pemimpin MCA, Gerakan dan PPP sendiri.

Kalau diperhatikan pada masa itu, punyalah ramai kaum cina yang datang untuk meraikan majlis tersebut. Kita sebenarnya haruslah sedar, kaum2 ini tidak lagi menyumbang demi kemenangan PRU13 yang telah berlalu.

PM Datuk Seri Najib Razak mestilah mengambil tidakan drastik dan cepat untuk memastikan kejayaan kita di PRU14 nanti, tindakan mestilah diambil segera demi memastikan BN tetap dihati rakyat kaum cina di Malaysia.

Tetapi kebelakangan hari ini kaum cina begitu rakus menyokong perhimpunan membantah keputusan PRU13, jika dihitungan 85% adalah kaum Tiong Hua, selebihnya lain-lain bangsa termasuk Melayu yang telah dibutakan hatinya oleh pemimpin dan Macai PR.

Inilah sebab2 dibawah kenapa pihak cina bersatu hati menentang dan beriya-iya sangat berhimpun...

1 comment:

tukang telek said...

Kalau berani terai tenggok lah haramjadah punya cina tak kenang budi.

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...