PROGRAM TRANFORMASI KERAJAAN

NETWORKEDBLOGS

BLOGGERS 1 MALAYSIA IKUT SAYA, SAYA IKUT ANDA JUGA

Tuesday, January 31, 2012

ANWAR TELAH PUN NAZAK...PEMIKIRAN..!!!


Pemikiran Anwar hampir cacat dan sememangnya boleh berkroni dengan Karpal yang cacat anggota tubuh badan. Anwar dah ketandusan isu, dah takda isu lain menyokong pula keselamatan untuk Israel berbanding rakyat Palestin.

Adakah Anwar sedar berapa banyak penduduk Palestin telah terkorban dengan tindakan kejam rejim zionis. Seorang "putar alam" seperti Anwar akan terus berbohong sedangkan segala butiran temuramahnya ada direkodkan.

Hanya memalukan Malaysia dimata dunia saja setelah membuat kenyataan menyokong semua tindakan bagi menjaga keselamatan Israel. Pemikiran Anwar telah cacat membentangkan isu ini, oleh kerana banyak sangat berkawan dengan Karpal orang cacat anggota tubuh badan.

Mampukah orang sebegini diangkat sebagai pemimpin negara, sedangkan dirinya sendiri pun memerlukan bantuan orang lain untuk menyelesaikan masalah dirinya. Kita harap pintu taubat masih terbuka buat Anwar yang terdesak melemparkan pelbagai isu memperjuangkan dirinya.

Persoalannya, dimanakah suara Nik Aziz sebagai ulama tersohor.?? Dimanakah letaknya Hadi Awang memperjuangkan negara Islam..??

Anwar dah takda modal nak mengutarakan isu, hanya sekadar nak mempromosikan dirinya agar disenangi negara barat sebagai persediaan mengambil hati mereka jika Anwar dapat berkuasa akan datang.Paling ditakuti Anwar akan menjalinkan hubungan diplomatik dengan Israel jika ditakdirkan menjadi PM. Rakyat perlu sedar apa yang telah dilakukan Anwar hanya memecah-belahkan orang-orang Melayu.

Anwar seharusnya kembali kepintu taubat kerana banyak agenda dibuat hanya untuk berusaha memulihkan imejnya setelah pendirian yang berubah-ubah dalam isu Israel-Palestin yang diketahui dunia Barat.

Ini semua kuasa Allah Ta'ala kerana rakyat kini dapat menilai sikap lidah bercabang dan putar-belit Anwar selama ini, semakin lama semakin terang-terangan menipu seluroh rakyat Malaysia dan negara Islam sedunia.


Mahukah rakyat Malaysia melihat pemimpin cacat memimpin negara..???

SETAN MENGHASUT GOLONGAN MUDA MENGKHIANAT, MENDERHAKA DAN MENGGADAIKAN NEGARA UNTUK KE PUTRAJAYADatuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, beliau tidak terkejut dengan kenyataan Anwar Ibrahim yang dikatakan menyokong setiap usaha untuk melindungi keselamatan negara Israel.

Sebaliknya, beliau mahu mengetahui apa pendirian PKR, Pas dan DAP berhubung kenyataan ketua pembangkang berkenaan.

"Itu bukan perkara pelik atau mengejutkan kita. Cuma yang kita hendak tahu, apa pendirian Pas, DAP dan PKR dalam hal ini," katanya.

Hishammuddin turut menempelak Anwar dengan menyatakan strategi digunakan pemimpin pembangkang itu telah ketinggalan zaman kerana kecanggihan teknologi masa kini membolehkan rakyat memperoleh maklumat dari seluruh dunia.

"Apa yang dibangkitkan di luar negara dengan harapan ia tak balik ke sini dah tak boleh menjadi satu strategi lagi dah, kerana sekarang ini dunia tanpa sempadan.

"Dalam negara cakap lain, luar negara cakap lain, dengan kaum ini cakap lain, dengan penganut agama ini cakap lain," katanya.

BUKTI ANWAR LIDAH BERCABANG DAN KAKI PUTAR BELIT..!!!


Ini semua kuasa Tuhan kerana rakyat kini dapat menilai sikap lidah bercabang dan putar-belit Anwar selama ini, semakin lama semakin terang-terangan menipu seluroh rakyat Malaysia dan negara Islam sedunia.

Seorang 'putar alam' seperti Anwar akan terus berbohong sedangkan segala butiran temuramahnya ada direkodkan. Hanya memalukan Malaysia dimata dunia saja setelah membuat kenyataan menyokong semua tindakan bagi menjaga keselamatan Israel.

Semua negara Islam mengutuk tindakan Zionis yang hampir setiap hari melakukan penahanan sewenang-wenang terhadap rakyat Palestin tetapi lain pula pendapat si Anwar.

Anwar sepatutnya mengutamakan 'keselamatan' rakyat Palestin terlebih dahulu yang saban hari berhadapan dengan tindakan kejam rejim Zionis. Kenyataan Anwar amat memalukan, tidak bertanggungjawab, hina dan keji.


Ini adalah sebab-sebab utama Anwar bertindak mengeluarkan kenyataan menyokong keselamatan Israel..

(1) Anwar akan menjalinkan hubungan diplomatik dengan Israel jika ditakdirkan menjadi Perdana Menteri

(2) ingin memenangi hati dunia Barat mengenai pendiriannya yang menyokong semua usaha untuk menjaga keselamatan negara Israel.

(3) berusaha memulihkan imejnya setelah pendirian yang berubah-ubah dalam isu Israel-Palestin yang diketahui dunia Barat.

(4) tidak dapat menahan dirinya daripada 'menjaga keselamatan Israel' setelah negara itu muncul sebagai destinasi pelancongan 'gay' terbaik bagi tahun 2011


Inilah punca dan penyebab utama Anwar cuba berkonspirasi dan berpolitik dalam hal ini, kesemuanya adalah kerana ketagihan samada kuasa mahupun nafsu serakahnya.

Monday, January 30, 2012

PEMIMPIN PAKATAN PR ADALAH SAMPAH MASYARAKAT..!!!

AKHIRNYA PEMIMPIN BN JUGA ADALAH PENYELESAI MASALAH RAKYAT

Nama pun pakatan sampah, sebab tu pakatan PR memimpin pun macam sampah masyarakat. Janji tak pandai nak tunaikan, cuma pandai buat janji saja. Itulah pakatan sampah namanya sebab mengumpul semua bahan buangan sebab mempunyai tabiat buruk, harus diingat tu, ketua memimpin pakatan PR pun pemimpin buangan UMNO.

Sebab tu cara mereka memimpin rakyat macam sampah masyarakat, baca pendedahan dibawah..


PEMIMPIN SAMPAH PAKATAN PR YANG HANYA PANDAI BUAT JANJI 

PETALING JAYA - 29 Januari 2012 - Sebanyak 57 keluarga di Kampung Bunga Raya dekat sini melakukan mogok lapar hari ini, sebagai bantahan terhadap kerajaan Selangor yang gagal mengotakan janji pilihan raya umum lepas, untuk menyediakan rumah baru kepada mereka.

Memulakan mogok lapar pada 9 pagi, keluarga yang mengandungi lebih 100 anggota itu mendesak untuk bertemu pegawai kanan kerajaan negeri dan pusat bagi menyelesaikan isu yang berlarutan sejak hampir empat tahun tersebut.

Mereka memberitahu Bernama, Ahli Parlimen kawasan Subang dari Parti Keadilan Rakyat, R. Sivarasah telah menjanjikan setiap keluarga akan mendapat rumah baru di Jalan Pluto menjelang 2010.

"Kami diberitahu akan dapat menyambut Deepavali di rumah baru kami pada 2010, tapi itu tinggal mimpi...tiada apa yang dilakukan setakat ini. Itu cuma janji kosong Sivarasah.

"Projek perumahan yang bermula 2008 telah terbengkalai sehingga sekarang," kata Naib Presiden Pertubuhan Perikatan Prihatin Malaysia, R. Balan di sini.

Keluarga terbabit mengakhiri mogok lapar mereka kira-kira 4.30 petang dengan ketibaan Anggota Dewan Undangan Negeri Paya Jaras Datuk Muhammad Bushro Mat Johor dan Setiausaha Politik Perdana Menteri, Datuk Shafei Abdullah yang berjanji untuk membantu.

Turut menemui keluarga terbabit Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Selangor Datuk Seri Noh Omar.

Mengulas lanjut, Balan berkata pemaju pertama projek perumahan itu diisytihar bankrap dan melarikan diri, manakala pemaju kedua pula menipu dengan menggunakan campuran 'polisterin' untuk membina dinding rumah, menyebabkan penduduk membantah.

"Halangan terbabit menyebabkan sesetengah daripada kami berhenti membayar balik pinjaman menyebabkan kami disenarai hitam oleh bank," katanya menambah mereka telah membuat laporan polis terhadap pemaju dan juga Ahli Parlimen Subang, namun tidak ada tindakan diambil.

Ketua kampung S. Perumah, 62, pula berharap kerajaan persekutuan akan membantu mereka memandangkan semua keluarga terbabit telah hidup dalam keadaan bekalan air dan elektrik yang tidak sempurna sejak 18 tahun lalu.

"Kami perlukan penyelesaian segera kerana kerajaan negeri tidak membantu kami. Kami mahu kerajaan pusat membantu," katanya.


- SUMBER SH

Jikalau UMNO adalah sebuah parti tak baik, maka Anwar adalah bahan buangan UMNO, jadi Anwar adalah lebih teruk daripada UMNO. Itulah cara Anwar mendidik pemimpin Pakatan PR memimpin, macam sampah..!!!

Jika Anwar benar, kenapakah beliau tak bertindak...

(1) menyaman mereka yang telah mendedahkan sikap buruk perangainya berkaitan hobi seks luar ta'bie dan pendedahan seks dengan perempuan China..?? Jawapannya, Anwar tidak berani..!!

(2) bersumpah dengan nama "Allah Ta'ala" yang bahawasanya Anwar tak terlibat dengan segala kegiatan salahlakunya yang telah dibuktikan benar sama sekali, siap bukti sekali..??

Jawapannya, Anwar tetap tidak berani dan ketakutan dalam bab ni...!!!

ANWAR MASIH BIADAP DAN TAK PANDAI BERSYUKUR..!!!


Sekarang, jika kita perhatikan tindakan Anwar seakan terdesak mengajar rakyat partinya bersikap biadap agar menyokongnya menghentam kerajaan Pusat mengikut telunjuk yang telah diarahkannya. Kita sebagai manusia mesti ingat bahawa Kerajaan BN sentiasa memikirkan kebaikan untuk warganya.

Kelemahan pemerintah sudah tentu ada kerana pemerintahan BN dikendalikan oleh manusia yang bersifat lupa (nasiyya) dan lalai (ghaflah). Adakah Anwar sebagai seorang bijak pandai dalam agama lupa perkara ni, ataupun Anwar tidak dididik memahami perkara ni sewaktu mudanya dahulu ataupun saja buat-buat lupa.

Memang benar ada kelemahan di sana dan di sini. Rasuah masih ada dan ketirisan dalam pelaksanaan dasar tetap terjadi. Tetapi yang lebih penting, ada ataupun tidak usaha pencegahan dibuat dan pembaikan strategi memperkemas pelaksanaan dasar berlaku...??

Jawapannya ada...!!! Sebagai pemerintah ni sebenarnya kena memikirkan banyak perkara seperti bagaimana ingin menjadikan ekonomi menjadi lebih stabil, peluang pekerjaan kepada rakyat tersedia, peluang pendidikan dalam negara dan keluar negara diberikan dengan adil, kemudahan prasarana terbina dengan baik, program pembiayaan dalam berbagai bentuk diwujudkan, pendekatan mensejahterakan rakyat dilakukan.

Dan ia tidak datang bergolek. Ia perlu dirancang dengan bijaksana dan berhemah. Orang yang bersyukur menghubungkan apa yang diterima sebagai hak dan milik Allah, lalu kepada Allah dikembalikan supaya ada pengiktirafan bahawa semuanya itu adalah anugerah Allah.

Sebahagian rahmah dan nikmat dari Allah itu diuruskan oleh manusia. Rasa syukur kepada Allah tetap dilafazkan dan rasa terima kasih kepada ayah dan ibu tetap diucapkan. Ia membayangkan nilai budi yang tinggi terhadap Allah dan manusia.

Ia adalah penting membentuk sifat adab kepada Allah dan kepada manusia. Terima kasih harus diberi kepada ibu bapa dalam bentuk kasih sayang dan pesan nasihatnya yang baik harus diikuti. Ada anak yang selalu menempelak ibu bapa bahawa mereka lebih cerdik daripada ibu bapanya.

Benar, dari segi pelajaran dan kelulusan terdapat anak-anak yang lebih tinggi kelulusannya. Kelulusan tidak sama dengan pengalaman. Ibu bapa sudah menempuh pengalaman yang banyak dalam hidup. Anak-anak masih mentah dalam pengalaman dan pengamatan. Lalu keputusan yang diambilnya selalunya tidak cukup kukuh untuk memahami keadaan.

Beradab adalah suatu tuntutan, dan tidak ada ibu bapa yang ingin menjadikan anak-anaknya rosak. Usaha mencari rezeki untuk kepentingan anak-anak dan membesarkan anak-anak dengan susah payah harus dilihat dengan rasa terima kasih.


Sekiranya rasa terima kasih ini pupus daripada anak-anak tunggulah masanya apabila anak-anak menjadi ibu bapa nanti, anak-anaknya pula bakal melakukan kebiadapan dan langsung tidak ada rasa syukur kepada Allah dan terima kasih kepada ibu bapa.

Sunday, January 29, 2012

MUSTAHIL NIK AZIZ TAK TAHU PERKARA NI...!!!


Jikalau perkara ini berlaku dekat Penang ke, ataupun Selangor ke bolehlah dituding jari ke kerajaan BN tetapi perkara ni berlaku dibawah tampuk pemerintahan kerajaan PAS dah berpuloh tahun. 

Jika dipraktikan ia seperti pengamalan kroni pemerintahan terhadap penyokong mereka sendiri kerana pembahagian dibuat tidak adil, ada yang dapat lebih, ada yang dapat sikit, ada yang dapat saguhati saja.

Inilah yang digelar "Adil" oleh pemimpin PAS, walaupun terbukti mereka memilih bulu dalam pembahagian tanah yang telah dibuat kerajaan PAS di Kelantan. 


Lain pemilik tanah harapkan, lain yang dapat..!!!
PASIR PUTEH 28 Jan. - Seramai 40 penduduk di Kampung Tok Bali dekat sini hari ini berpiket bagi membantah pengambilan tanah mereka oleh sebuah syarikat pemaju dengan kadar bayaran sagu hati yang tidak setimpal.

Penduduk terbabit sebaliknya menuntut keadilan supaya mereka diberikan pampasan dan sagu hati setimpal kerana mendakwa tanah tersebut telah diusahakan oleh datuk nenek mereka sejak kira-kira 100 tahun lalu.

Mereka turut mendakwa, masalah timbul selepas usaha mendapatkan geran hak milik tanah yang terletak berhampiran Muara Tok Bali, ditolak oleh Pejabat Tanah dan Jajahan walaupun ada yang telah membayar deposit antara RM150 hingga RM1,500.

Seorang penduduk, Mohd. Yaakub Abdullah, 64, mendakwa, tanah yang diusahakan oleh keluarganya hanya ditawarkan bayaran sagu hati sebanyak RM2,000 dan setiap batang pokok kelapa yang ditanam pula dinilai RM200 sepokok disebabkan dia tidak memiliki geran.

Dia mendakwa, apa yang menjadi persoalan kepada penduduk ialah permohonan mendapat geran hak milik tanah ditolak walaupun ada yang telah membayar deposit sebanyak RM150 hingga RM1,500.

"Lebih menghairankan, penduduk luar mukim mendapat geran hak milik termasuk di kawasan dalam laut di pantai berkenaan. Perkara ini perlu disiasat oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan mereka juga menerima pampasan sehingga RM70,000 untuk satu nama," katanya di sini hari ini.

Seorang lagi penduduk, Ramlah Samat, 51, mendakwa, harga semasa untuk satu lot tanah di kawasan berkenaan ialah antara RM150,000 hingga RM200,000, namun dia hanya diberi sagu hati sebanyak RM8,000 untuk tanah seluas 0.46 hektar dan tanaman kelapa yang diusahakan di kawasan berkenaan.

"Tanah ini sudah dipagar oleh pihak berkenaan dan saya tidak dimaklumkan terlebih dahulu mengenai projek pembangunan berkenaan. Saya dimaklumkan tanah itu bukan milik saya kerana gagal memiliki geran walaupun sudah membayar deposit sebanyak RM1,500 sejak lapan tahun lalu," dakwanya.

Muji Sulaiman, 57, pula mendakwa, penduduk lebih tertekan apabila mereka dilarang memasuki kawasan berkenaan untuk mengambil hasil kelapa.

"Lebih merimaskan apabila anjing turut digunakan untuk berkawal di kawasan ini," katanya.

yang sebelum ini 'diperintah' oleh kami sejak turun temurun," katanya.

Sementara itu, Ahli Dewan Undangan Negeri (DUN) Semerak, Wan Hassan Wan Ibrahim ketika dihubungi berkata, kira-kira 345 hektar tanah di kawasan berkenaan terlibat untuk projek pembinaan pelabuhan dengan sebahagian besarnya telah diberi pampasan sebanyak RM100,000 bagi setiap 0.46 hektar.

"Namun, sebahagian lagi tanah kerajaan tetapi ditanam kelapa oleh kira-kira 25 orang penduduk yang telah dikenal pasti untuk diberi bayaran sagu hati. Sebahagiannya sudah menerima bayaran dan sebahagian lagi enggan menerimanya dan masih dalam proses perbincangan untuk diselesaikan," katanya.


- SUMBER UM

AHLI PARLIMEN WANGSAMAJU KATA ANWAR PENGECUT..!!!Ahli Parlimen WangsaMaju membidas Anwar kerana bukan sahaja takut untuk menyaman individu-individu yang pernah rapat dengannya, malah tidak pernah menafikan setiap kenyataan yang dikeluarkan oleh mereka mengenai salahlaku Anwar.

Anwar boleh menyaman mereka atas alasan memfitnah tetapi kenapakah Anwar tak berbuat demikian..?? Ini membuktikan Anwar takut untuk bertindak ke atas individu-individu terbabit disebabkan pendedahan mereka adalah benar sama sekali.

Ini juga bermakna semua dakwaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah terhadap Anwar amat serius dan beliau sangat mengenali ketua umum pembangkang. Anwar ni memang seorang yang suka failkan saman, tetapi apakah muslihatnya kali ini..???

Apa yang Anwar takutkan..?? Ahli Parlimen Wangsa Maju, Wee Choo Keong berkata, ia memperlihatkan bahawa kenyataan bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan, Senator Ezam Mohd. Noor terbukti benar.

Orang awam sebenarnya boleh menilai tingkah laku Ketua Umum Pembangkang, Anwar bukanlah seorang pemimpin yang perlu dicontohi kerana sifatnya yang lebih banyak buruk daripada baik. Jika kita tanya penyokong dan pencacainya pula seperti menghalalkan kegiatan sumbang Anwar.

Tak ambil kesah sama ada pendedahan yang dibuat telah membuktikan Anwar terlibat dengan gejala sumbang dibelakang pengetahuan mereka. Penyokongnya tetap menghalalkan Anwar dengan hobinya walaupun didedahkan 100 video lucahnya sekalipun...!!!


Dah jadi macam parti bebas seks saja bunyinya kesian...!!!

Saturday, January 28, 2012

JANGAN BERLENGAH LAGI, SIAPA CEPAT DIA DAPAT..!!!* Penyertaan untuk Skim Amanah Rakyat 1Malaysia (Sara 1Malaysia) boleh dibuat mulai Isnin ini di Malayan Banking Bhd. (Maybank), CIMB Bank, RHB Bank dan Bank Simpanan Nasional (BSN).

* Pemohon perlu membawa kad pengenalan termasuk dua salinannya, kad pengenalan pasangan serta dokumen pengesahan gaji tiga bulan pemohon dan pasangan.

* Setiap individu perlu meminjam sebanyak RM5,000 seorang bagi setiap isi rumah tanpa dikenakan kadar faedah.

* Peserta yang layak akan mendapat insentif sebanyak RM134 sebulan daripada pelaburan RM5,000 yang dibuat dalam Amanah Saham 1Malaysia (AS1M).


KLIK IMEJ UNTUK BESARKAN GAMBAR


Jangan terlepas peluang keemasan ni...!!!

JANGAN DAH TERHANTUK BARU NAK TERGADAH DIKERJAKAN PAKATAN PR..!!!Baru padan muka penyokong pakatan PR apabila terkena batang hidung sendiri, nak sangat ubah kerajaan sehingga terduduk terkedu kena main dengan pemimpin pakatan PR. 

Perkara ni terjadi di Batu 12, Sungai Burong, Tanjung Karang, Tanah TOL atau tanah lesen menduduki sementara di situ telah lama diterokai dan diduduki penduduk sejak 70 tahun lalu dengan menjadikannya rumah kedai.

Semasa Selangor di bawah pentadbiran kerajaan negeri BN sebelum 2008, kira-kira tiga atau empat pekedai di situ cuma membayar premium kira-kira RM5,000 untuk mendapatkan geran.

Tetapi beberapa lagi pekedai daripada keseluruhan sembilan kedai di situ enggan berbuat demikian. Senang cakap barangkali mereka ini penyokong pembangkang. Mereka enggan menemui wakil rakyat kerajaan waktu itu untuk urusan geran.

Sebaik-baik sahaja kerajaan negeri BN itu jatuh ke tangan Pakatan PR, pekedai tadi yang merupakan penyokong Pas merasakan peralihan kepimpinan itu adalah masa yang tepat untuk memohon geran.

Tetapi alangkah terperanjatnya mereka apabila kadar premium yang dituntut untuk tanah berkeluasan lebih kurang 83.128 meter persegi (894.782 kaki persegi) bukannya RM5,000 atau RM6,000.

Sebaliknya mencecah RM60,000, barulah terkedu dan 'terduduk' mereka ni. Terkena batang hidung sendiri apabila urusan permohonan geran itu mengikut harga pasaran.

Bukan sahaja kadar premium yang tinggi berlaku di Sungai Burong. Di satu kawasan lagi di Sungai Kajang untuk keluasan tanah 3 ekar sahaja, kadar premiumnya melambung sehingga RM300,000.

Dahulu, dalam manifesto pakatan pembangkang, sibuk melaung-laungkan mahu tegakkan keadilan. Sama rasa dan sama rata kononnya. Tetapi tengoklah apa yang berlaku...!!!

Jika perkara ini tak diambil peduli juga oleh orang Selangor, maka tunggu sajalah nasib yang bakal kamu terima kebelakangan hari nanti. Apa pembangunan yang boleh dibanggakan di Selangor dalam tempoh empat tahun pembangkang perintah..???

Kerajaan PKR Selangor sanggup tolak pembinaan Universiti Teknologi Mara (UiTM) di Serendah yang sepatutnya direncanakan oleh Yayasan Basmi Kemiskinan (YBK), kerja mereka hanya jual harta yang ada.

Daripada rakyat Selangor sendiri ada aset PKNS dan Yayasan Selangor, hari ini semuanya nak dijual Pakatan PR. Jika BN dahulu sediakan tapak-tapak pasar tani dan pasar malam, hari ini kita lihat sewa premis-premis ini semuanya dinaikkan.

Cakap tak serupa bikin dan hipokrasi kini mewarnai pentadbiran pakatan pembangkang di Selangor. Rakyat Selangor tentu lebih bijaksana. Lebih lama pembangkang perintah negeri itu, lagi lama rakyatnya 'memendam rasa'.

Banyak lagi cacat-celanya pemerintahan kerajaan PKR Selangor yang memerlukan tindak balas rakyat negeri Selangor untuk memberi pengajaran berharga kepada mereka pada PRU13 nanti.


 Itupun terserah kepada kebijaksanaan pengundi untuk menilai dengan "mata hati" akan masalah isu-isu terbaru yang menyelubungi Pas, PKR dan DAP di Selangor.

Jangan dah buta hati sudah la...!!!

Friday, January 27, 2012

SELAMAT TINGGAL PAS...!!!Rasa tertipu dengan slogan yang gagal dilaksanakan oleh Pas, dua pemimpin parti itu di Teloi Timur di sini bertindak meninggalkan Pas dan hari ini memohon menjadi ahli UMNO.

Bagi mereka perjuangan Pas kini sudah terpesong daripada matlamat asal parti itu yang diasaskan untuk menegakkan perjuangan Islam tetapi parti itu kini menjadi kuda tunggangan DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Shahril Yahya, 45, bekas Ketua Penerangan, dan Roshdi Sobri, 35; bekas Setiausaha PAS Teloi Timur dan Majlis Ketua Kampung (MKK), bertindak meninggalkan perjuangan Pas bersama lebih 200 bekas ahli Pas dan penyokong parti itu yang mereka dakwa sudah terpesong.

Shahril berkata, dia kecewa dan kesal kerana Pas tidak melakukan sesuatu seperti yang mereka nyatakan dalam manifesto Pas dalam Pilihan Raya Umum 2008 yang lalu.

"Hingga kini Pas terutama di Kedah gagal melunaskan janji mereka kepada rakyat dan gagal sama sekali mengotakan kata-kata dan melaksanakan perjuangan Pas yang dilabelkan sebagai parti Islam,” katanya.

- SUMBER

ANWAR TENSION DENGAN 1 MALAYSIA...!!!Sekali Anwar kena jerit "1 Malaysia", Anwar terus melenting marah buka silat merapu. Lawak spontan yang dibuat Anwar ni berjaya membuat orang ramai tertawa, dah jadi macam badut sarkas pula jika dilihat lama-lama.

Dah takda cara lain lagi sebab dah terdesak sangat ni, semacam kesuntukkan masa takut PM terus umum tarikh pilihanraya, takut tak sempat nak mengambil hati rakyat lagi selepas seorang-seorang kawan rapat dan orang kuat PKR meninggalkan Anwar.

Mesti tertekan rasanya apabila dilaungkan sebegitu, nak cakap lebih-lebih pun risau sebab ada yang dah perhatikannya. Terpaksa la buat lawak macam badut sarkas...hehehe...

Thursday, January 26, 2012

RAKYAT SETUJU NAJIB DAN ANWAR BERDEBAT ISU MORAL..!!!Rakyat rata-rata bersetuju PM Najib dan Anwar berdebat isu moral, ramai yang pasti ternanti-nanti perdebatan isu terkutuk ini. Anwar cuba meyakinkan rakyat untuk berdebat isu negara diantaranya dan PM Najib dilaksanakan untuk tatapan umum.

Akan tetapi seharusnya kita ingat, isu masalah rakyat dan isu negara seharusnya diperdebatkan di Parlimen, bukanlah didebatkan untuk tatapan umum. Persoalannya, kenapakah Anwar cuba bertindak demikian..??

Sedangkan Anwar sendiri tahu isu masalah rakyat dan isu negara seharusnya diperdebatkan didalam Parlimen. Anwar cuba memperbodohkan rakyat dalam hal ini, kenapakah Anwar tak berani untuk berdebat isu negara ataupun masalah rakyat didalam persidangan parlimen..??

Rakyat kini tertunggu-tunggu dan menyokong penuh temukan PM Najib dan Anwar Ketua Umum Pembangkang untuk berdebat isu moral yang kini hebat tersebar diseluruh Malaysia. Orang ramai tahu Anwar sememnagnya terkenal dengan masalah keruntuhan akhlak moral, yang selama ini diselindung dari pengetahuan sekelian rakyat Malaysia.

Dahulu Malaysia hampir terjerumus dalam kancah berhutang dengan bank dunia sewaktu Anwar menjadi Menteri kewangan, dan tidak dinafikan oleh Mantan Perdana Menteri Tun Mahathir bahawa Anwar lah punca segalanya.

Hampir mengheret Malaysia berhutang dengan bank dunia sewaktu kemelesetan ekonomi terdahulu. Nasib baik sewaktu itu Tun Mahathir bijak mengatur strategi untuk menaikkan semula ekonomi negara tanpa berhutang dengan bank dunia.

Ia adalah keputusan yang bijak dibuat Mantan Tun Mahathir untuk membuang Anwar dari kerajaan kerana telah mengetahui sikap buruk Anwar sewaktu memegang jawatan Menteri kewangan. Anwar lah punca gejala rasuah menjadi-jadi didalam UMNO.

Sekarang rakyat memang ternanti-nanti perdebatan Najib dan Anwar isu moral, jika Anwar berani..!!! Anwar sendiri tahu bahawa beliau akan kecundang apabila isu yang hangat diperkatakan didebatkan didalam parlimen, sebab tu Anwar cuba politikkan isu ini.


Beranikah Anwar berdebat dengan PM Najib isu moral..???

PKR PERBODOHKAN ORANG SELANGOR...!!!PKR cuba perbodohkan rakyat negeri Selangor apabila menabur janji manis baru bagi menarik sokongan pengundi pada pilihan raya umum akan datang. Pada Pilihan Raya Umum 2008, pakatan pembangkang membuat pelbagai janji manis kepada rakyat negeri Selangor melibatkan ekonomi dan sosial, namun akhirnya janji hanya tinggal janji...!!!

Antara janji Pakatan PR yang masih sehingga kini tak ditunaikan..


(1) menyediakan perubatan percuma kepada rakyat Selangor berusia 65 tahun ke atas

(2) sewa minimum premis perniagaan kepada belia yang berniaga

(3) penurunan cukai pintu sebanyak 20 peratus bagi kediaman

(4) penurunan cukai pintu sebanyak 10 peratus bagi premis komersial


Itulah antara sebahagian janji manis pakatan PKR yang masih tak ditunaikan, bukan itu saja malah banyak lagi janji mereka yang tidak ditunaikan meskipun sudah empat tahun mentadbir Selangor.

Mengikut kata penerangan rakyat Selangor cukai pintu dan premis perniagaan telah dinaikkan kerajaan PKR negeri Selangor sekarang. Malah, denda kelewatan bayaran cukai pintu dikatakan turut dinaikkan daripada RM2 sebelum ini kepada RM20.

Ini adalah salah satu bukti menunjukkan kerajaan negeri PKR Selangor hari ini telah menekan rakyat Selangor dengan cara menaikkan kadar cukai tersebut termasuk denda bagi mendapatkan hasil negeri.

Ini adalah satu penipuan dibuat kerajaan PKR Selangor menggunakan pendekatan yang menyusahkan rakyat dan zalim. Kini, mereka buat janji-janji lain pula untuk mengahadapi pilihan raya akan datang.

Lagi satu isu tentang janji penyelarasan gaji minimum yang dibuat oleh Anwar sebanyak RM1,200 sebulan sedangkan sebelum ini, pakatan PR menetapkan gaji minimum RM1,500 sebulan.

Disini saja cukup membuktikan pakatan PR bercakap macam ular yang akhirnya membelit menjerat rakyat Selangor. Kita lihat janji mereka sebenarnya tidak jelas dan tidak konsisten.


Pakatan PR Anwar suka cakap bohong, auta lebih buat janji...!!!

Wednesday, January 25, 2012

APA BEZA BN DENGAN PR..???Inilah beza ideologi politik antara Barisan Nasional dan Pakatan PR ...!!!

(1) BN dituduh tak bersih...??  PR pun sama tak bersih..

(2) BN dituduh amalkan kroni..??  PR pun sama juga amalkan kroni

(3) BN dituduh amalkan rasuah..??  PR pun tak terlepas, sama juga ada skandal rasuah

(4) BN ditomah tolak hukum hudud..??  PR pun serupa juga tolak hukum hudud

(5) Isteri pemimpin BN tak pakai tudung..??  Semua isteri pemimpin PR bertudung ke..???


Hehe..Lembu NFC lebih cerdik dari kalangan lembu-lembu PR...!!! hehehe..

ANWAR PENAKUT, TAK BERANI SAMAN KAMI...!!!Anwar Ibrahim dicabar beberapa bekas pemimpin PKR agar menyaman mereka dan bukanlah pihak lain termasuk media massa kerana mendedahkan isu moral Ketua Umum Pembangkang itu. Anwar tidak akan berani untuk bertindak sedemikian sehingga sekarang, mengapa..??

Antara mereka yang membuat cabaran itu adalah :-


(1) Bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan, Ezam Mohd. Noor
(2) Bekas Naib Ketua AMK, Mohd. Zahid Md. Arip
(3) Bekas Setiausaha AMK, SD Johari Yasin
(4) Bekas Setiausaha Sulit Anwar, Anuar Shaari
(5) Bekas ahli AMK, Hamizun Khairuddin.


Mereka sangat hairan kenapakah Anwar hanya berani menyaman media seperti Utusan Malaysia, sedangkan sepatutnya merekalah antara yang awal mendedahkan persoalan moral dan akhlak Anwar secara terang-terangan kepada umum kepada orang ramai.

Ezam menjelaskan tindakan Anwar menyaman media massa lebih bersifat gimik politik dan bukan untuk mempertahankan kebenaran kerana Ketua Umum PKR itu sebenarnya ketakutan apabila berdepan dengan kebenaran.

Jika benar niat Anwar mahu menegakkan kebenaran, kenapa beliau tidak menyaman sahaja Datuk Shazryl Eskay Abdullahkerana membuat pembongkaran keruntuhan akhlak moral Anwar dengan menyerahkan video rakaman CCTV dibawah kepada pihak polis untuk disiasat...

Tuesday, January 24, 2012

PAKATAN ANWAR HAMPIR BERTUMBUK SESAMA SENDIRI..!!!


Sewaktu kehadiran Ketua Umum Pembangkang, Anwar Ibrahim di Kapar malam kelmarin dicemari beberapa insiden kekecohan membabitkan 2 kumpulan penyokong parti itu sendiri dipercayai cubaan mensabotaj pemimpin tertentu dalam PKR Cabang Kapar.

Kekecohan berlaku oleh kerana rasa tidak puas hati selepas beberapa poster mengalu-alukan kehadiran Anwar oleh ahli PKR Cabang tersebut diturunkan penyokong pemimpin lain beberapa jam sebelum Anwar tiba di lokasi majlis di Dewan Majlis Perbandaran Klang di Taman Seri Kerayong.

Keadaan itu menyebabkan orang ramai termasuk warga emas yang berjalan mengiringi Anwar ke dalam dewan tersungkur ke lantai hingga mencetuskan suasana tegang. Bagaimanapun berjaya dikawal dan kembali tenang selepas anggota Rela masuk campur mengawal suasana sehinggalah Anwar tampil ke pentas menyampaikan ucapannya.

Keadaan tenang itu bagaimanapun tidak bertahan lama, apabila kekecohan kembali tercetus melibatkan 2 kumpulan penyokong tersebut ketika Anwar sedang menikmati jamuan ringan di tingkat satu dewan tersebut hingga nyaris berlaku drama tumbuk menumbuk.

Insiden kekecohan itu berlaku kerana rasa tidak puas hati sebahagian ahli PKR cabang itu apabila dua poster milik Ketua PKR Cabang Kapar, Azizi Ayob dan AJK Cabang meraikan kehadiran Anwar diturunkan beberapa jam sebelum bermulanya majlis.

Program tersebut didakwa meminggirkan peranan ahli lain dalam PKR Cabang itu hingga menyebabkan timbul perasaan tidak puas hati yang berlarutan hingga mencetuskan beberapa insiden kekecohan.

Keadaan kecoh pulih sepenuhnya 20 minit selepas Anwar meninggalkan majlis tersebut.


SUMBER SINAR HARIAN

ANWAR SEMAKIN GELISAH ...!!!Kesian betul tengok nasib PKR Anwar Ibrahim, ketua pembangkang yang menerima nasib semakin merundum popularitinya.

 Oleh kerana Anwar suka main belakang, beliau terus dibelakangkan rakyat India di Kelana Jaya kelmarin bertempat di Padang Permainan Blok 4/5 Desa Mentari DUN Seri Setia, Kelana Jaya seramai 1,000 orang dari masyarakat kaum India meraikan Pesta Ponggal 2012.

Malangnya Anwar tak dijemput pada majlis meraikan Pesta Ponggal seperti tahun dulu, Dr. Vikneswaran yang sebelum ini orang penting didalam PKR telah bersama-sama lebih kurang 1,000 orang beralih sokongan kepada BN pada malam tersebut.

Dr Vikneswaran telah menjemput Penyelaras Dun Seri Setia, Datuk Hj Abdul Halim Samat yang mewakili Barisan Nasional untuk bersama-sama masyarakat India di sana.

Inilah akibatnya hanya pandai bercakap dan berjanji, tetapi tak pandai nak lunas dan tunaikan segala janji manis termasuk menjanjikan syurga dan pahala, seumpama boleh membawa bulan jatuh keriba.

Akhirnya masyarakat India pun dah lebih mnegenali Anwar si panglipur lara, bukan sekadar dibelakangkan mereka malah meninggalkan terus parti songsang ciptaannya. Makin lama, semakin rakyat dah tahu mengapakah wujudnya pakatan PR ni.


Sekadar inginkan kuasa pemerintahan, nak merampas dan kumpulkan harta...!!!

Monday, January 23, 2012

CERAMAH UMNO ATAUPUN PAS YANG BAGUS..??Bagi rakyat yang selalu memikir secara matang dan inginkan maklumat terkini tentang isu-isu terhangat masakini adalah lebih baik mendengar ceramah UMNO dari ceramah PAS kerana ada satu perbezaan amat ketara, iaitu diceramah UMNO kali ni ada diadakan cabutan bertuah.

Disamping memberikan keterangan kepada orang ramai, yang bertuah akan dapat hadiah. Bukankah bagus macam tu memberikan kesenangan kepada pendengar secara bersemuka dan dapat menilaikan sendiri isu yang dikeutarakan.

Tetapi jika ceramah PAS pula selalunya ada tin-tin ataupun tabung bergerak meminta sumbangan, seperti meminta duit tiket persembahan secara ikhlas dan sukarela ataupun sukahati.

Selalunya pula kena duduk kat atas jalanraya, tepi-tepi longkang dan parit dan paling seksa kalau nak selesa kena bawa kerusi ataupun tikar mahupun cadar rumah sendiri untuk duduk mendengar ceramah.

Itulah perbezaan diantara ceramah UMNO dan ceramah PAS...!!!

CURI RM2.7 JUTA & JUAL MAKLUMAT KEPADA PEMBANGKANG..!!!Bekas pekerja Fidlot Nasinal Corporation (NFCorp) yang dikatakan membocorkan catatan kewangan syarikat ternakan lembu tersebut telah dipecat, kata Datuk Ibrahim Ali, ekoran kesalahan mencuri sejumlah RM2.7 juta wang tunai dan akan didakwa bagi kesalahannya di mahkamah tidak lama lagi.

Kakitangan pemasaran itu bertanggungjawab membuat kutipan pembayaran daripada pelanggan NFCorp dan telah melarikan wang berjumlah antara RM10,000 dan RM20,000 sehari sebelum ditangkap oleh akauntan syarikat terbabit.

Pengerusi NFCorp, Datuk Seri Mohamad Salleh Ismail kemudiannya membuat laporan polis dan memecat kakitangan terbabit yang bertaraf Pengurus itu.

“NFCorp sebelum ini mempunyai dua orang pekerja bukan Melayu bertaraf pengurus kanan yang menguruskan hampir rm120k – rm150k wang tunai setiap hari. Salah seorang daripada mereka kemudiannya telah melakukan pecah amanah dengan melarikan wang berkenaan,” jelas Datuk Ibrahim kepada pemberita di Hotel Putra di sini.

Tambahnya lagi, pekerja berkenaan kemudiannya mencuri buku tunai syarikat terbabit untuk tujuan membalas dendam dan menjualnya kepada PKR, yang menyaksikan skandal berterusan dalam NFCorp.

“Eksekutif itu kini dikenakan tuduhan di mahkamah kerana melakukan pecah amanah dan mencuri wang syarikat”, jelas Ibrahim.

Datuk Ibrahim Ali berkata demikian selepas mengadakan perjumpaan dengan 12 pertubuhan NGO berhubung isu NFCorp, yang diketuai oleh Pertubuhan Pribumi Perkasa.

Menurut Ibrahim, buku catatan tunai yang diberikan kepada NFCorp itu hanyalah sebahagian daripada “cerita sebenar” dan di dalamnya tidak dinyatakan dengan terperinci butiran perbelanjaan syarikat berkenaan.

Ibrahim bagaimanapun menegaskan, beliau tidak menyebelahi mana-mana pihak, sebaliknya hanya menunggu keputusan laporan dan siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan anggota polis terhadap akaun NFCorp.

Menurutnya, Perkasa akan menunggu keputusan tersebut memandangkan kedua-dua badan berkenaan yang mempunyai kuasa untuk menyiasat terhadap dakwaan dan pertuduhan rasuah.


SUMBER
KLIK DISINI

Sunday, January 22, 2012

VIDEO CERAMAH ASAL BUKAN UMNO HINDRAF KENA SERANG...!!!Pendek kata padan muka lu orang..!!! Nasib baik tak kena labi dengan budak-budak tu sebab mereka semua sedar bahawa yang berkumpul semua tu dah diberikan hak dan kebebasan tetapi melampau sampai nak pijak kepala orang Melayu.

Sedar tak ni Malaysia, jadi hormat sikit kat orang Melayu. Lainlah Melayu bebal yang ada dalam PAS dan PKR memang tak guna dan tak sedar dek untung..!!!

SELAMATKAN MALAYSIA DARI ANWAR...!!!Kisah mengenai sembang dan pandangan rakyat terhadap kenyataan Anwar tentang sistem kehakiman Negara... Mari kita selamatkan Malaysia.

Saturday, January 21, 2012

KONSPIRASI POTONG GAJI UNTUK JATUHKAN MARUAH ATM..??


Ini adalah salah satu berita saman yang agak melucukan kerana setelah lama perkara ini berlaku persoalannya kenapakah sekarang baru nak ketengahkan perkara ni, lebih-lebih lagi diwaktu negara akan menghadapi PRU13 tak lama lagi.

KUALA LUMPUR - Seorang pesara Angkatan Tentera Malaysia (ATM) berpangkat kapten hari ini memfailkan saman terhadap bekas Perdana Menteri Singapura Lee Kuan Yew dan enam pemimpin Malaysia berhubung dakwaan melakukan konspirasi, menipu dan menjatuhkan maruah 403 pegawai ATM yang telah bersara.

Tengku Zainal Abidin Tengku Yusoff, 58, yang mewakili 403 pesara ATM itu, memfailkan saman berkenaan di pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi di sini.

Tengku Zainal dan 403 pegawai berpangkat Leftenan Muda hingga Jeneral, menamakan Lee, enam Perdana Menteri Malaysia bermula Tunku Abdul Rahman
sehingga Datuk Seri Najib Tun Razak dan Ketua Setiausaha Negara sebagai defendan.

Turut dinamakan sebagai defendan ialah Menteri Pertahanan bermula era Tun Abdul Razak Hussein sehingga sekarang iaitu Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi, Ketua Setiausaha Pertahanan, Kerajaan Malaysia dan Kerajaan Republik Singapura.

Dalam pernyataan tuntutannya, kesemua plaintif mendakwa Perdana Menteri pertama sehingga keenam dan Ketua Setiausaha Negara telah menipu, melakukan
konpirasi dan menyalahguna kuasa mereka untuk menjatuhkan maruah pegawai ATM dengan cara memotong kuantum gaji kor dan elaun pegawai berkenaan dari 1963
sehingga sekarang.

Kesemua plaintif mendakwa tindakan defendan-defendan itu adalah untuk menjadikan status mereka (plaintif) lebih rendah daripada pegawai lain dan kehormatan mereka akan menjadi rendah dalam sektor awam.

Mereka juga mendakwa defendan pertama iaitu Lee telah gagal dalam tugas perlembagaan dalam menyekat dan mengimbangi kuasa kerajaan pusat di bawah
pemerintahan Tunku Abdul Rahman dari 16 Sept 1963 hingga 31 Disember 1966 ketika Singapura di bawah Malaysia.

Oleh yang demikian, kesemua plaintif menuntut deklarasi bahawa keputusan Kabinet pada 1963 yang menyisihkan ATM dari Suruhanjaya Khas yang dibentuk untuk
menyemak tangga gaji dan perkhidmatan untuk kesemua sektor awam adalah salah dan melanggar undang-undang.

Mereka juga menuntut perintah mandamus terhadap Kerajaan Malaysia supaya menubuhkan Suruhanjaya Diraja di bawah Ordinan Suruhanjaya Siasatan Diraja 1950
untuk menyiasat salah laku berunsur khianat Perdana Menteri dan Kuarted Pegawai Tadbir Diplomasi.

Kesemua plaintif menuntut ganti rugi am, ganti rugi punitif sebanyak RM3 juta bagi setiap plaintif, ganti rugi khas, kos, faedah dan relif lain yang difikirkan sesuai dan wajar oleh mahkamah.
 


Siapakah yang sebenarnya cuba jatuhkan maruah siapa sekarang, Si penyaman ataupun yang di saman..??

PENYOKONG PAS HAMPIR DIBELASAH DILUAR MASJID...!!!Kejadian kecoh di perkarangan Masjid Nurul Hidayah Kg Pandan disebabkan sekumpulan jemaah yang baru selesai menunaikan solat jumaat disana telah berkumpul untuk memberi taklimat tentang AUKU di luar perkarangan masjid.

Tindakan itu dianggap amat biadap dan kurang ajar kerana langsung tak melibatkan hukum tentang agama Islam. Kumpulan itu telah digempur oleh orang ramai yang tak puas hati dengan tindakan mereka yang melakukan aktiviti salah itu diperkarangan Masjid.Kumpulan itu dipercayai daripada pro pembangkang yang cuba melibatkan Masjid pula dalam hal ini kerana keldai mahasiswa robot telah pun disingkirkan dari Universiti. 

Inilah keldai surohan pakatan pembangkang yang cuba membuat kecoh pula didalam perkarangan Masjid setelah pertama kalinya dulu membuat "Demo" didalam rumah ibadat di Masjid Sentul dahulu membantah Datuk "T" membuat sumpah laknat.

Pakatan PR sanggup buat apa saja walaupun melanggar hukum Allah Ta'ala...!!!

NAJIB MINTA BALIK BANDAR TUN RAZAK...!!!


Datuk Seri Najib Tun Razak meminta masyarakat penduduk di kawasan Parlimen Bandar Tun Razak supaya memilih semula kerajaan Barisan Nasional pada pilihan raya umum akan datang bagi meneruskan pembangunan di kawasan itu.

Kawasan Bandar Tun Razak yang dahulu dikenali sebagai "Kampung Congo" pada mulanya dahulu serba kekurangan tetapi sekarang telah melalui pembangunan pesat dan moden mengikut peredaran masa kini.

" Cuma politiknya tidak kena pada tempatnya, sudahlah nama Tun Razak tapi tidak jadi milik BN. Ini tidak betul tuan-tuan, ini silap hitung, mudah-mudahan masa akan tiba tidak lama lagi, jadi tuan-tuan boleh perbetulkan.

Kalau nak ingat balik pada Tun Razak, bumi Bandar Tun Razak ini pulangkan balik kepada BN dan inilah yang perlu kita lakukan," kata Datuk Seri Najib ketika berucap pada Majlis Makan Tengah Hari Bersama Rakyat dan Penyampaian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) semalam.


PENDUDUK BANDAR TUN RAZAK GEMBIRA MENERIMA BAUCAR TUNAI BR1M RM500

Nama Bandar Tun Razak diambil sempena nama Perdana Menteri kedua yang juga bapa Najib, pada asalnya dikenali sebagai Kampung Congo berikutan pembukaannya dikhaskan untuk penempatan bekas tentera yang berkhidmat di Congo pada 1960-an.

Friday, January 20, 2012

KEJATUHAN ISLAM DAN MELAYU DIMALAYSIA ANGKARA ANWAR IBRAHIM...!!!Sehingga kepada saat-saat debaran terakhir melayu islam pakatan PR menunggu keputusan perbicaraan panjang itu, harapan itu masih memuncak tinggi, panas dan penuh optimistik.

Tetapi bila keputusan diumumkan tiada suara meneriakkan suatu kemenangan besar, sebaliknya sepi bersama dengan lenyapnya slogan dan suara bebaskan Anwar oleh kebanyakkannya Melayu Islam pakatan PR.

Harapan untuk melihat Anwar keluar dari penjara atas kemenangan Pilihan Raya Umum Ke-13 seperti keluarnya Nelson Mandela dan Recep Tayyip Erdogan daripada penjara dalam sorak gempita rakyat dengan iringan sajak-sajak para penyair atau seorang penyair telah berterbangan seperti debu dalam degupan jantung para penyokongnya yang kecewa kerana semua strategi politik PKR telah hancur berkecai.

Mimpi indah telah bertukar menjadi mimpi ngeri tidak sahaja kepada Anwar sendiri tetapi kepada melayu islam dan parti-parti pakatan pembangkang, sekali gus mengubah pandangan masyarakat Cina yang selama ini sukar untuk dibaca.

Kalau reaksi akhbar-akhbar Cina dapat dijadikan ukuran maka ternyatalah bahawa sikap mereka yang begitu positif terhadap masa depan mereka di tangan Anwar telah bergoncang, yang selama ini diyakini akan dapat memantapkan perpaduan dalam pakatan pembangkang untuk menuju ke Putrajaya.

Masalah baru pula Wan Azizah cuba melabel suaminya sebagai "Anugerah Tuhan", Badrul Amin cuba menjual anwar ibrahim sebagai Imam Mahadi...layakkah anwar dengan gelaran-gelaran itu?


Atau adakah anwar seorang pekerja setia kepada mereka yang menyembah mata satu?

Wednesday, January 18, 2012

ADA AKU KESAH ANWAR KENA TANGKAP ATAUPUN TIDAK..!!!?Agenda sebelum keputusan diumumkan tempohari diperkarangan mahkamah, bahawa Anwar dah merancang jika beliau ditahan maka akan bermulalah Plan "A", Plan "B" dan berbagai rancangan lagi telah direncanakan untuk dihidangkan untuk tatapan umum.

Alih-alih Anwar dibebaskan dari pertuduhan, maka juak-juak pakatan pun dah tergamam dengan keputusan Hakim yang memutuskan Anwar dibebaskan. Jadi penyokong Anwar pun dah hilang akal, segala rancangan yang akan dibuat gagal jikalau Anwar ketua mereka ditangkap kerana sodomi.

Cara mereka ingin menarik perhatian dan simpati rakyat terus hancur, Wan Azizah tidak dapat lagi memancing perihatin orang ramai dengan linangan air matanya. Puak pakatan pun tak dapat nak mencanang bahawa ketuanya dianiaya malah puak ini mengaku pula keputusan mahkamah memang tepat dan benar.

Sebelum ini puak-puak ini sanggup menghina mahkamah dan undang-undang negara, tetapi bila keputusan membebaskan Anwar dibuat mereka seakan malu seumpama "Jilat ludah mereka sendiri" terus berpusing kata menyalahkan dan libatkan PM Najib pula dalam hal perundangan mahkamah.

Apa puak pakatan ni meroyan pun tak tahulah, bebas pun salahkan PM, tak bebas pun salahkan PM. Kononnya kerajaan Pusat takut dan kerana itulah Anwar dibebaskan, maka terbukti disini puak pakatan sememangnya inginkan ketua mereka ditangkap masuk penjara kerana mereka akan terus berceramah meminta simpati orang ramai seolah-olah ketuanya teraniaya.

Puak pakatan ni seharusnya sedar akan permainan ketua pembangkang yang mempergunakan mereka untuk membebaskannya, kerana mahkamah dah putuskan bahawa kejadian adalah suka sama suka. Tiada kejadian liwat seakan rogol berlaku, faham tak tu..??

Takpa la tu kalau tak faham sebab lepas ni kes China Doll pula...!!! Tetapi ingat bukan politik seks lucah tetapi ketua pembangkang yang penuh dengan aktiviti lucah mahupun depan ataupun belakang..!!!

Nak tahu tak kenapa manusia ini paling ditakuti Anwar sekarang
KLIK DISNI

Ini pula salah satu pembohongan Anwar yang telah dibongkarkan jiran seberang...!!!

Tuesday, January 17, 2012

PRESIDEN PERSATUAN PENIAGA DAN PENJAJA MENYELAR RAJA NONG CHIK DAN NAJIB..!!!Demonstrasi di perkarangan Surau Al-Jabbar diketuai Presiden Persatuan Peniaga Kecil dan Penjaja Melayu, Datuk Bahrim A. Razak. Beliau ni menyelar tindakan kerajaan memberi notis mengosongkan tanah mereka di Setapak.

Ia melibatkan penduduk Melayu dan 70 peniaga bumiputera yang membuka bengkel di sana sejak 1995, dikatakan Surau Al-Jabbar juga turut terlibat akan dirobohkan.

Beliau turut mempersoalkan tindakan Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin yang enggan memberikan hak milik kepada penduduk dan peniaga.

Dalam hal sebegini seharusnya dibawa berbincang, bukannnya berbalah. Sudah pasti kerajaan akan menyediakan tapak perniagaan baru bagi mereka yang terlibat kerana kawasan perniagaan mereka ingin dimajukan untuk kesenangan rakyat bersama.

Janganlah dirisaukan sangat kerana surau kecil Surau Al-Jabbar yang akan dirobohkan, kerana kerajaan perihatin BN sudah pasti akan membina surau yang lebih besar untuk kegunaan rakyat bersama.


Janganlah terlalu berkasar sangat...!!!

INILAH SEBAB UTAMA ANWAR MESTI DI TOLAK RAKYAT...!!!Bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali membidas Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana mempertikaikan undang-undang berkaitan homoseksual di negara ini. 


Menurut beliau, pendirian Anwar tersebut bukanlah baharu kerana itulah pandangan peribadi dan pegangan asasi Penasihat PKR tersebut.

Oleh itu beliau menggesa rakyat menolak perjuangan Anwar kerana kegiatan tidak bermoral itu jika dihalalkan boleh mencetuskan pergolakan dan perpecahan dalam masyarakat serta kekacauan dalam negara.

Pada sidang akhbar di kediamannya di Kuala Lumpur, Hasan turut mendedahkan mengenai ancaman golongan parasit dalam Pas.

Monday, January 16, 2012

AWAS DAJAL SEDANG BERAKSI DIPENTAS CERAMAH..!!!Hari ini, dajal berada di mana-mana. Dalam politik dajal beraksi di pentas-pentas ceramah.

Menuduh, memfitnah, berdusta, mengumpat, mengaibkan orang lain adalah portfolio dajajilah kini. Perkataan seperti, “dia rompak wang rakyat”, “dia makan duit zakat”, “dia penzina dan peliwat”, “dia kafir dan sesat”, “dia ahli neraka kita ahli syurga”, “mereka ulama upahan kita ulama Tuhan” dan lain-lain lagi mewarnai politik Malaysia.

Hanya kerana berbeza ideologi politik, umat Islam bercakaran sesama sendiri. Mana bukti? Mana saksi? Tuduhan, fitnah dan menyebarkan aib musuh dilakukan hanyalah untuk merosakkan karier politik seseorang.

Lebih menyedihkan sebahagian agamawan turut melibatkan diri dengan agenda dajajilah. Mereka tidak segansilu menuduh, memfitnah orang yang dilihat tidak sealiran.

“Bodoh, bengong, beruk bahkan kafir sesat, kekal di neraka” menjadi perkataan yang sangat ringan diucapkan dan disandarkan kepada musuh-musuh mereka. Mereka teruja dengan tepukan, mereka berbangga dengan sorakan dan pujian.

FELDA BAKAL RUNTUH LAGI...!!!?Salah letak tajuk la, bukan Felda bakal runtuh tetapi peneroka Felda yang bakal dapat durian runtuh. Bertambah sejahtera rakyat Felda seluroh negara bakal mendapat habuan lagi. Dikhabarkan peneroka bakal mendapat habuan lebih RM500 seorang.

Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengumumkan peneroka Felda di seluruh negara bakal mendapat durian runtuh selepas penyenaraian Felda Global Ventures Holdings (FGVH) di Bursa Malaysia pada Jun ini.

Bertambah merundumlah pembangkang mencari helah selepas ini untuk huru-harakan lagi peneroka Felda. Peneroka Felda tidak perlu berasa bimbang dan jangan mempercayai hasutan pembangkang yang mengatakan penyenaraian itu akan merugikan mereka.

Perdana Menteri telah menjamin apabila FGVH disenaraikan, semua insentif yang dinikmati selama ini seperti duit raya, bonus, pinjaman membesarkan rumah dan perumahan generasi kedua tetap akan diteruskan.

Oleh kerana itu, tidak ada sebab untuk khuatir dan takut kerana itu semua hasutan mainan politik pembangkang, disebab ketakutan Felda mampu buat macam-macam dan akan dapat sambutan daripada masyarakat Felda seluroh negara.


Masyarakat Felda bertambah senang dengan kepimpinan PM Datuk Seri Najib....!!!

KOLEKSI GAMBAR LAWATAN TPM KE KR1M WANGSAMAJU


Kerajaan menyasarkan membuka sekurang-kurangnya 85 buah Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) di seluruh negara menjelang akhir tahun ini.


Menurut kenyataan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) hari ini, setakat ini, 26 buah KR1M telah beroperasi.Mulai tahun ini juga, orang ramai serta mana-mana perbadanan boleh memohon membuka dan menjalankan perniagaan Kedai Rakyat 1Malaysia mereka sendiri. 


Syarat-syarat dan borang permohonan boleh didapati daripada laman web kementerian di alamat www.kpdnkk.gov.my serta di semua cawangan pejabat kementerian itu.Demi mengurangkan beban rakyat, kerajaan menyasarkan untuk membuka 60 buah Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) di seluruh negara pada tahun ini.  Tahun lalu, sebanyak 25 buah telah memulakan operasinya termasuk sebuah di institut pengajian tinggi (IPT).

TPM BERAMAH MESRA DENGAN PENDUDUK WANGSAMAJU

ORANG-ORANG KUAT WANGSAMAJUFriday, January 13, 2012

EXCO DAP PALING KAYA DI PENANG...!!!Boon Poh memiliki beberapa rumah dan tanah di Pulau Pinang dan New Zealand dengan nilai keseluruhan RM1.39 juta. Beliau juga memiliki sebuah kereta jenis Alphard yang bernilai RM169,000.

Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Sungai Puyu itu juga memiliki beberapa unit saham antaranya 7,667 unit saham Amprop, 55,000 unit di Bursa, Dutaland Berhad (5,667), Pan Malaysian Ind Bhd (60,000) dan Jutajaya Holding Bhd (10,000) selain saham amanah iaitu 1.14 juta unit di Gain Assure dan 293,399 unit Global Infrastructures Fund.

Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Pulau Pinang (termasuk ex-officio seperti Setiausaha Kerajaan Negeri, Pegawai Kewangan Negeri dan Pegawai Undang-undang Negeri) sudah mengisytiharkan harta mereka secara terbuka.

Guan Eng pula memiliki simpanan tetap RM298,785 serta saham amanah berjumlah RM25,989. Beliau juga memiliki dua rumah kedai di Melaka yang keseluruhannya bernilai RM965,000. Selain itu, beliau memiliki saham antaranya 124,845 unit di Amanah Mutual Berhad dan 2,000 unit DRB-Hicom.

Timbalan Ketua Menteri I, Datuk Mansor Othman pula memiliki sebuah rumah teres dua tingkat di Taman Sri Nibong berharga RM140,000 dan rumah flat di Teluk Kumbar berharga RM25,000. Mansor juga memiliki saham Amanah Saham Bumiputera (ASB) bernilai RM157,819 serta sebuah kereta Toyota Camry berharga RM140,000.

Timbalan Ketua Menteri II, P Ramasamy pula memiliki sebuah banglo di Semenyih, Selangor berharga RM328,000 serta tanah pusaka di Sitiawan. Beliau turut memiliki dua kereta iaitu Perodua Kelisa berharga RM36,000 dan Mercedes 230E berharga RM200,000.

Exco Jawatankuasa Kerajaan Tempatan dan Pengurusan Lalu Lintas, Chow Kon Yeow disenaraikan memiliki dua flat di Bukit Gambir dengan nilai RM196,000 serta sebuah rumah di Balik Pulau berharga RM590,000. Beliau memiliki sebuah kereta Proton Waja berharga RM65,000.

Kon Yeow juga memiliki saham yang disenaraikan antaranya 20,500 unit di Public China Select Fund, 21,000 unit di Public China Titans Fund serta 10,000 unit di Public Dividend Select Fund.

Exco Agama, Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Abdul Malik Abul Kassim pula tidak mencatatkan sebarang harta miliknya melainkan Proton Tiara berharga RM36,000 dan Honda CRV 2.0 berharga RM130,000.

Exco Jawatankuasa Kerja Raya, Utiliti dan Pengangkutan, Lim Hock Seng pula memiliki beberapa rumah antaranya di Seberang Jaya dan Vistana Perdana serta sebuah kilang di Permatang Pauh.

Beliau juga memiliki saham di Kotindak dan Kojadi serta beberapa kereta antaranya Volvo 2406L berharga RM61,000 dan Honda CRV berharga RM104,000.

Exco Pelancongan dan Kebudayaan, Law Heng Kiang pula memiliki sebuah kondominium di Island Glades yang berharga RM239,000 serta sebuah kereta Honda Civic 1.8 berharga RM114,000.

Exco Pertanian dan Industri Asas Tani, Pembangunan Luar Bandar dan Tebatan Air, Law Choo Kiang pula mempunyai sebuah rumah di Bandar Cassia berharga RM392,000 serta beberapa unit saham antaranya 100,000 unit di Ramunia, 100,000 unit di Poh Kong serta 100,000 unit di MNC.

Manakala Exco Jawatankuasa Perancangan Desa, Perumahan dan Kesenian, Wong Hon Wai pula memiliki sebuah apartmen di Paya Terubong berharga RM97,000 dan sebuah rumah di Balik Pulau berharga RM600,000.


Pemimpin PR kaya gila babi....!!!!

PESANAN BUAT PUTERI UMNO DAN MUSLIMAH PAS..!!!Pesanan peringatan buat Puteri dan Muslimah, janganlah kamu semua sebagai seorang wanita Islam berkelakuan yang tidak senonoh dan sumbang dimata setiap insan. 

Ciri-ciri kewanitaan seharusnya dibela dan dijaga, janganlah dirosakkan akibat politik yang kucar-kacir kebelakangan ini.

Maki hamun, sumpah seranah digunakan sebagai senjata utama diwaktu kempen sekarang kononnya untuk memperjuangkan agama. Agama Islam tidak mengalakkan kelakukan teruk sebegini, dan bukan begitu caranya.


Yang pasti, itu bukan cara Islam mendidik setiap wanita....!!!

Thursday, January 12, 2012

ROCKY'S BRU DISAMAN..!!!Bloger terkenal yang juga bekas penasihat editorial The Malay Mail, Datuk Ahirudin Attan diberi tempoh dua minggu untuk melantik peguam mewakilinya dalam kes saman oleh empat bekas pengurusan tinggi New Straits Times Press (Malaysia) Bhd ke atasnya.

Hakim Mahkamah Tinggi, Asmabi Mohamad telah menetapkan 25 Januari ini untuk mendengar pengurusan kes ini. Peguam Rishwant Singh bertindak bagi pihak plaintif manakala Ahirudin hadir mewakili dirinya sendiri.

Rishwant menjelaskan bahawa NSTP kini tidak lagi menjadi sebahagian daripada pihak plaintif dalam kes ini. NSTP telah menarik diri daripada menjadi sebahagian daripada plaintif sebaliknya hanya empat individu sahaja yang masih kekal sebagai plantif dalam saman mereka ke atas defendan.

Dalam saman yang difailkan pada 2007, Timbalan Pengerusi NSTP ketika itu, Datuk Seri Kalimullah Masheerul Hassan, Ketua Pengarang Kumpulan, Datuk Hishamuddin Aun, Ketua Pegawai Eksekutif, Datuk Syed Faisal Syed Albar dan Pengarang Kumpulan the New Straits Times, Brenden John Pereira (kesemuanya kini bekas) bertindak sebagai plaintif.

Mereka mendakwa, antara 8 Jun 2006 hingga 2 Disember 2006, Ahirudin telah memuatnaikkan pelbagai tampalan yang mencemar nama baik mereka di dalam blog yang bernama Rocky’s Bru.


38 tampalan disenaraikan bersifat memfitnah oleh Ahirudin terhadap Kalimullah, 21 tampalan berbaur fitnah ke atas Hishamuddin, sembilan tambalan yang sama mengenai Syed Faisal dan 30 tampalan berbaur fitnah ke atas Pereira.

Kesemua tampalan yang dibuat oleh Ahirudin di dalam laman blognya itu secara jelas dan berpaten mengandungi unsur-unsur yang konsisten dan berterusan untuk memfitnah dan menjejaskan reputasi dan nama baik mereka jelas plaintif.

Mereka mempertahankan bahawa kesemua artikel yang ditampal oleh Ahirudin di dalam laman blognya itu adalah tidak benar belaka malah berniat jahat sekaligus mengundang kunjungan ramai pembaca ke laman blog berkenaan
.


MSTAR ONLINE

Tuesday, January 10, 2012

USTAZ AZHAR IDRUS MAIN GITAR DI MALAM TAHUN BARUHebat juga Ustaz Azhar petik gitar mengalahkan pemuzik rock yanng hebat masakini..!!!

RAMAI DAH TINGGALKAN ANWAR, CUMA LEMBU BODOH SAJA YANG TINGGAL..!!!Perhimpunan 901 Anwar Ibrahim kali ini jelas kurang mendapat sambutan disebabkan rakyat kebanyakkannya tidak mahu bersekongkol dengan aktiviti Liwat Anwar Ibrahim.

Apa yang jelas rakyat kini sudah bijak menilai apa yang baik dan buruk. Perlu bagi seseorang pemimpin bebas daripada aktiviti tidak bermaruah....!!!

Lantas penipuan oleh Anwar Ibrahim tidak berjaya memikat hati rakyat jelata dan dianggap membuang masa saja dan hanya yang bodoh sahaja akan terpedaya.

Kebanyakkannya telah diimport dari luar Kuala Lumpur untuk membuat kecoh, menurut sumber hampir 10 bas di import dari luar bandar. Rakyat sekitar Kuala Lumpur tak terlibat kerana kebanyakkannya sibuk dengan pekerjaan dan urusan masing-masing.

Jelas disini menunjukkan yang hadir kebanyakkannya pengganggur belaan dan penyokong taksub yang telah disogok dengan wang ringgit..!!!

HASAN ALI KATA ANWAR SAPU ANAK ORANG DAN BINI ORANG, TAK LAYAK JADI PERDANA MENTERI..!!!Berikut adalah ulasan Datuk Dr. Hasan Ali ketika bertemu dengan penyokong beliau di kediamannya di Kuala Lumpur, kelmarin sebaik sahaja dipecat daripada Pas.

"Apa yang berlaku hanya kerana saya menyentuh perkara membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim. Kenapa Anwar tidak boleh disentuh langsung?"

"Saya tidak mahu beliau (Anwar) mengheret rakyat menjunjung perjuangannya yang saya rasa amat kotor, ini yang saya perjuangkan."

"Saya tidak sanggup hadir menyokong Anwar esok (semalam), saya antara orang Pas yang tidak sanggup membuat justifikasi mengapa Anwar harus jadi Perdana Menteri.''

"Anwar tidak layak menjadi Perdana Menteri kerana mempunyai latar belakang 'meragukan', sebaliknya Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang atau Mursyidul Am Pas Nik Aziz Nik Mat lebih layak memegang jawatan itu.''

"Saya paling tidak seronok bila ada desakan daripada Azmin Ali (Timbalan Presiden PKR) untuk pecat saya. Macam mana orang Pas boleh ditunjuk sedemikian rupa. Apa hak Azmin mahu campuri rumahtangga Pas."

''Saya tahu keputusan pemecatan ini kerana mahu menjaga hati pihak tertentu. Saya tidak menduga dikenakan tindakan drastik yang pertama kali berlaku sepanjang 15 tahun saya menyertai Pas."

"Apa guna menggunakan nama parti Islam jika kita sendiri tidak mengamalkan prinsip keadilan. Saya tidak dipanggil untuk memberi keterangan seperti sebelum ini, sebaliknya terus dipecat berkuatkuasa serta-merta."

"Perkembangan terbaru ini menunjukkan usaha pihak tertentu menyingkirkan saya akhirnya berjaya tetapi saya tidak menyangka ia berlaku dengan cepat."

"Apa pun terjadi, saya dipecat, digugur atau apa sekalipun, saya akan berjuang demi Islam, institusi Raja dan demi bangsa Melayu di negara ini."

KOMEN NIK AZIZ SETELAH ANWAR BEBAS DARI TUDUHAN LIWAT..!!!Jika kita fikirkan apa yang dibentangkan oleh Nik Aziz ni seakan benar bahawa ketua Pakatan Pembangkangnya Anwar tidak melakukan tuduhan yang dibuat terhadapnya. Tetapi adakah Nik Aziz sentiasa berada disamping Anwar 24 jam..??

Hal yang sebenar hanyalah diketahui oleh kawan-kawan yang telah lama mengenali Anwar lebih 20-30 tahun dan memang sudah biasa dan lali dengan kelakuan aneh Anwar.

Dengarkan kawan lama Anwar membongkarkan kegiatan haramnya....


There was an error in this gadget

TOP HOT ARTIKEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...